Tecnocampus
Emprenem 26/10/2014

Com tancar el cercle emprenedor

El programa PreSeed busca finançament per als projectes del Tecnocampus

Bernat Vilaró
2 min

Els 2.600 alumnes d’estudis de grau del Tecnocampus reben formació sobre emprenedoria gràcies al programa InnoEmprèn, que els assessora, i a la preincubadora, que els allotja. Per tancar el cercle i ajudar a engegar els projectes dels seus estudiants la universitat afegeix el programa PreSeed, que busca finançament per a aquestes iniciatives. Així, l’inversor que s’interessi per algun dels projectes podrà adquirir tiquets de 500 euros a través d’una plataforma privada i, si l’empresa s’acaba constituint, els inversors podran recuperar els diners amb un interès pactat, o bé convertir-se en socis de l’empresa.

La Fundació del Tecnocampus, encarregada de gestionar el parc i la universitat, reforçarà l’aposta d’aquests inversors i també invertirà en alguns projectes posant el primer tiquet de 500 euros -sense que hagi de ser retornat-, però amb el compromís que, si la iniciativa es consolida, el mateix emprenedor tornarà l’import perquè es pugui invertir en un nou projecte. Ara mateix hi ha vuit projectes de la preincubadora impulsats per universitaris interessats a participar en la primera ronda PreSeed. I per la banda dels inversors, el Tecnocampus posa en marxa una xarxa de contactes gràcies a iniciatives anteriors, com el Fòrum o el Club d’Inversió. Ara aquestes eines es posen a l’abast dels universitaris.

Un dels projectes és Esslight, els fanals intel·ligents impulsats per Xevi Espriu i Marc Triadó. Es tracta d’un sistema de sensors que, integrats a l’enllumenat, permeten controlar la despesa energètica a partir de tecnologia d’electrònica impresa. “Hem tingut una gran acceptació i ja tenim les primeres comandes”, explica Espriu. Una altra de les iniciatives és Moodyourself, impulsat per Òscar Hernández, un kit que proporciona eines per personalitzar-se samarretes. “Gràcies al finançament PreSeed esperem tirar endavant el projecte”, diu Hernández.

stats