Empreses 09/02/2014

Salvar vides

i
Pau Garcia-milà
1 min

Sempre he afirmat que no hi ha millors o pitjors objectius quan decidim emprendre: alguns voldran canviar el món, d'altres treballaran per millorar el medi ambient, o per

fer-se rics. I algú fins i tot per salvar vides. Tots, mentre ho facin dins la legalitat, haurien de tenir tot el suport, tant administratiu com mediàtic, per assolir els seus somnis.

Tot i així, acabem destacant aquelles històries emprenedores que d'una manera o altra han acabat fent hipermilionaris els seus fundadors. I en aquest afany d'explicar grans històries en queden tapades moltes d'altres que potser haurien de ser igual de mediàtiques o més.

Per posar-ne un exemple, una que vaig descobrir aquesta setmana i m'ha fet perdre la son algun dia: tres emprenedors (un català i dos asturians), després de viatjar per tot el món, van adonar-se que a casa nostra no hi havia un servei molt bàsic que estava salvant, literalment, milers de vides a altres països. La idea és tan senzilla com inventar una moto plegable, per permetre que un conductor professional la utilitzi per arribar a un restaurant on l'espera una persona que s'ha passat de copes i no vol tornar a casa amb el seu cotxe (que té aparcat davant del restaurant). Una vegada arriba al restaurant, plega la moto, la guarda dins una bossa, la posa al maleter del cotxe i porta l'usuari en el seu propi cotxe fins a casa seva. No ha conduït begut i tampoc ha deixat el cotxe tota la nit en un aparcament. I tot gràcies als emprenedors de Magic Driver Barcelona. ¿No creieu que és brillant? Fa setmanes que operen i em pregunto per què no surten a tots els mitjans de comunicació.

stats