REINVENTA'T
Empreses 03/03/2013

Reinventa't

Marc Basso, Carmen Basso i Guillermo Krauel. Dos arquitectes i un assessor de comunicació aposten per espais de fusta prefabricats que permeten ampliar l'espai d'habitatge sense fer obres

Text: Andrea Rodés
1 min

Pavellons

L'any 2004, Carmen i Marcos Basso es van associar per obrir el despatx d'arquitectura 02Basso. Durant tres anys van tenir molts projectes -des d'habitatges unifamiliars a oficines i rehabilitacions, com el petit pavelló neomossàrab on avui tenen l'estudi-. Davant la imminent davallada de les comandes, els dos cosins van plantejar-se alternatives.

El pati de darrere

A través d'un conegut van conèixer Ecospace, una empresa britànica amb 10 anys d'experiència en construcció d'espais modulars de fusta. "Els anglesos els fan servir per guanyar espai habitable al pati de darrere", explica el Marcos. El juliol del 2012 obren Ecospace Spain amb un capital inicial de 30.000 euros, aportats per 4 socis, i fitxen el Guille Krauel.

Comunicació

"Abans els clients arribaven sols però ara hem de sortir a buscar-los", diu el Marcos. Krauel és qui s'ocupa de fer conèixer el producte entre el seu mercat potencial, que va des de famílies nombroses amb necessitat d'ampliar la seva segona residència fins a hotels rurals, bodegues i escoles, que poden fer servir els espais Ecospace com a annexos a les aules.

Pi de Sòria

Ecospace ofereix 4 models estàndards, de diferents mides, customitzables a les necessitats del client. "És com comprar-se un cotxe", diu Carmen. Un mòdul es construeix en 3 mesos i "permet estalviar-se tots els maldecaps de fer obres", afegeix. Ecospace es vol diferenciar per la qualitat que ofereix i l'ús de materials de proximitat, com la fusta de pi de Sòria.

Habitatges exprés

Els mòduls Ecospace són una manera de guanyar espai sense necessitat de fer obres. Un estudi de 15 m costa prop de 19.000 euros i el més gran, de 30 m, uns 27.000. A part, cal afegir-hi una base de cimentació.

stats