CONSTRUCCIÓ
Emprenem 22/06/2014

Reformar el bany en 24 hores i sense soroll ni pols

Dues expromotores patenten un sistema de muntatge exprés de banys per mòduls i ja l’exporten a hotels de la cadena Barceló a Praga

Elena Freixa
1 min
Marian i Rosa Altirriba, germanes i emprenedores que han creat Alt Bath. XAVIER BERTRAL

¿ES POT FER REFORMAR de dalt a baix un bany en només 24 hores? La Marian i la Rosa Altirriba han patentat una manera de fer-ho que estalvia les obres, la runa i redueix el soroll. La solució consisteix en estructures modulars i en làmines de diferents materials que recobreixen, per exemple, un antic enrajolat substituint-lo per pissarra, marbre o ciment de qualsevol color.

Les dues germanes, antigues promotores de la construcció a qui la crisi ha obligat a reinventar-se, asseguren que gràcies al seu sistema la reforma requereix només un dia de feina de dos tècnics. Asseguren que això no vol dir renunciar a la qualitat, ja que els materials amb què treballen són nobles: “Ens arriba pedra de pedreres índies, pissarra natural, i cada dia rebem nous materials”, explica la Marian.

La solució d’Alt Bath val tant per a particulars com per a hotelers. L’empresa ja ha renovat 30 banys d’un hotel de la cadena Barceló a Praga i en farà 80 més a la tardor. També tenen projectes en marxa o emparaulats a la Costa Brava, en hotels més petits que necessiten una renovació urgent en un dels espais que els clients més valoren a l’hora de triar allotjament, diu la Rosa. Alt Bath compta amb l’assessorament del marit de la Marian, que és director del grup Simon Xavier Torra. Malgrat les dificultats del sector, l’empresa preveu facturar tres milions aquest 2014.

stats