Emprenem 08/12/2013

El racó del consumidor

2 min

El conte

Hi havia una vegada un professor i consultor que va ser convidat per una reputada universitat a donar classes durant un curs acadèmic. Honorat per la invitació, el professor hi va posar els seus millors esforços i va ser distingit dues vegades com a millor en la seva feina, en opinió dels alumnes. A finals de juliol, amoïnat perquè no havia cobrat des del gener, va marxar de vacances amb la seva família. Va demanar a Hisenda ajornar impostos de diverses factures que no havia cobrat i va rebre la denegació i el posterior embargament.

L'invent

A principis d'agost el nostre professor va rebre una comunicació que deia que s'havien enviat les factures de gener a maig a un misteriós invent realitzat per un personatge orellut. Es deia el FLA (fons de liquiditat autonòmic). El 24 d'agost el professor va dir al FLA que acceptava que se li paguessin les factures a través d'aquest invent: quin remei! Però, paral·lelament, Hisenda va enviar cartes als clients del nostre professor per bloquejar el cobrament de qualsevol factura si no presentava un certificat d'estar al corrent d'uns impostos que no havia pagat, generats per unes factures que no havia cobrat de l'administració -ni sabia quan les cobraria.

Consumit

Embargat i sense poder cobrar, el professor va decidir anar a Hisenda. Va parlar -en castellà- amb una senyoreta molt amable que li va dir que esto es un pez que se muerde la cola . Ell li va contestar que la mossegada arribava molt més amunt de la cua. Finalment, un ens que es diu ICO va liquidar les factures a finals de novembre. Durant el mateix període, un radar posat sense previ avís al seu barri li va fer perdre en un dia 6 punts... i el carnet. I, finalment, la setmana passada va rebre una carta de Trànsit que amenaçava amb una multa per no passar la ITV d'una moto de la qual no sap res des del 1982. O fem un altre país o marxem.

stats