ALIMENTACIÓ
Empreses 26/06/2016

Pomes de la Costa Brava als Emirats Àrabs

La cooperativa Girona Fruits és un dels cinc primers productors catalans, ja exporta un 20% del producte i factura més de 15 milions anuals

E.f.
1 min
Pomes de la  Costa Brava als Emirats Àrabs

Girona Fruits és la suma de petits productors de pomes que fa 50 anys van unir-se sota el paraigua d’una mateixa cooperativa per poder créixer, llavors sobretot al mercat interior. Avui la cooperativa s’ha convertit en un dels cinc principals productors de pomes de Catalunya i mou cada any 28.000 tones de Golden, Gala o Pink Lady. Girona Fruits té 25 socis cooperativistes que ocupen uns 76 treballadors fixos, segons les dades de l’última campanya.

El model de cooperativa de Girona Fruits l’ha erigit com una empresa singular en el seu sector, segons explica el seu gerent, Josep Maria Cornell. Els ingressos van superar els 15,5 milions d’euros l’any passat i per a aquesta campanya la cooperativa es proposa un salt de quasi el 10%, que voldrà dir arribar als 17 milions d’ingressos.

El mercat internacional contribuirà de manera important a complir aquestes previsions de millora del negoci. La cooperativa ja exporta el 20% de la seva producció i els Emirats Àrabs i l’Amèrica Llatina són dos dels seu mercats més importants. Girona Fruits confia que el comerç internacional creixi encara més i acaba d’invertir més d’un milió en una nova línia d’envasat per millorar el manteniment durant el transport.

stats