Emprenem 20/03/2016

Jean-Noël Saunier:“En la següent etapa del consum col·laboratiu els diners no ho seran tot”

Conseller delegat de MyTwinPlace, plataforma d’intercanvi de casa

Paula Solanas
2 min
Jean-Noël Saunier:“En la següent etapa del consum col·laboratiu els diners no ho seran tot”

A diferència d’empreses com Airbnb

La meva visió és que crea un mercat molt més important. Hi haurà diverses etapes en el consum col·laboratiu i la següent inclourà nous formats en els quals no tot són els diners. Volem que les persones es beneficiïn dels seus actius de manera diferent, sense necessitat de transaccions monetàries. Des del principi hem pensat que som una opció complementària a Airbnb, ja que aquesta plataforma només permet ocupar casa teva un màxim de 16 setmanes. En queden moltes de lliures! El model necessita finançament. Ara busquem incorporar fons d’inversió. No comuniquem dades de facturació, però tenim 40.000 usuaris i esperem que es multipliquin per cinc el 2016.

I legalment?

No hi ha cap trava legal ni d’especulació immobiliària que ens pugui crear problemes amb els ajuntaments. Som una plataforma per compartir i convidar gent a casa teva, no es tracta de comprar pisos per subarrendar-los. El model turístic actual no té cap sentit. Si ho penses fredament, deixem les nostres cases buides per marxar de vacances a uns espais que s’han de construir. Estem tancant les portes de milions i milions d’actius buits que podríem aprofitar! I per a això, cal un canvi de mentalitat com ja està passant amb Blablacar. De fet, Vincent Rosso, un dels cofundadors, és un dels nostres inversors privats i també acull gent a casa seva.

Era un model que ja existia. ¿Us podeu diferenciar?

Fins que MyTwinPlace ha irromput en el mercat, les plataformes d’intercanvi de casa tenien un model recíproc. És a dir, per anar uns dies a Nova York havies de trobar algú que volgués venir en les mateixes dates a Barcelona. Ens vam adonar que l’experiència era genial, però calia trencar algunes barreres i vam incorporar un sistema de moneda virtual. Quan allotges gent a casa teva, guanyes punts que et permeten viatjar després a les llars d’altres pagant 10 euros per nit. Fa poc també hem llançat MyTwinPlace For Entrepreneurs, una mena de sessió de networking domèstica. Volem ajudar els emprenedors a conèixer altres idees de negoci mentre són fora per fires o congressos. Així, en lloc d’allotjar-te en la típica habitació d’hotel, pots compartir coneixements.

Heu negociat un assegurança amb AXA per cobrir qualsevol desperfecte.

Les empreses asseguradores tenen una gran oportunitat en el consum col·laboratiu perquè els dos mons comparteixen dos elements clau: la confiança i la seguretat. El futur no passarà pel model tradicional de pòlisses anuals, sinó que seran contractes per a moments puntuals. Per exemple, ningú conduirà d’aquí 15 anys i això generarà un volum molt més gran de transaccions petites amb cotxes sense conductor compartits.

Un altre francès que es llança al consum col·laboratiu

França és un país que històricament ha posat les coses en dubte, des de la literatura fins a la monarquia. Ens hem adonat que el consum tal com l’entenem actualment té certs límits i la societat està molt oberta a canviar cap a models més responsables. Crec que és important que els pobles puguin dir la seva sobre el que pot existir en el futur i no conformar-se amb el que ja existeix.

stats