El perfil
Empreses 06/03/2021

Jaime Jiménez

Cofundador de typs (ara hastee)

2 min
Jaime Jiménez

Formació

“Sempre he viscut a Barcelona, però al COU me’n vaig anar a estudiar als Estats Units. Quan en vaig tornar vaig impartir classes d’anglès mentre estudiava, per guanyar-me la vida. Els meus pares no eren emprenedors, però un dia vaig tenir l’oportunitat de crear la meva pròpia escola d’idiomes amb 19 anys. No tenia gens clar què volia ser de gran, només que m’agradava el món de l’empresa. Vaig estudiar empresarials a ESERP entre el 1996 i el 2000, i em vaig passar tota la universitat treballant moltes hores, combinant les dues coses”.

Trajectòria professional

“Quan vaig sortir de la carrera vaig passar per algunes ‘start-ups’, com una empresa alemanya i un projecte de Caixa Catalunya, però després la bombolla d’internet va petar. El 2002 vaig entrar a Softonic, que només tenia 7 empleats. Vaig estar-hi 13 anys i ens vam convertir en un negoci internacional amb 140 milions d’usuaris. El 2015 em vaig convertir en CEO d’una empresa de logística, iContainers. El 2019 vaig llançar Typs, ara Hastee, una ‘fintech’ d’anticipació de nòmines que permet als treballadors cobrar el sou quan vulguin i oferir formació financera”.

Jaime Jiménez a Softonic

Un èxit

“Softonic. Va ser una etapa plena d’aprenentatges, èxits i vivències. Només passa un cop a la vida”.

Un fracàs

“Moltes coses, però no repetiria crear una empresa amb 19 anys”.

Lliçons de vida

“Voler córrer massa no és bo. Per exemple, em vaig posar a emprendre amb 19 anys sense saber-ne. Això és aplicable a altres etapes de la vida, voler córrer massa et fa saltar fases i perds coneixements bàsics per al futur”.

“Hi ha una falta molt important de coneixement financer en el ciutadà mitjà. Les entitats bancàries s’han encarregat especialment que això sigui així. Hi ha molta gent que no sap entendre els préstecs ni quant ha de pagar cada mes, coses molt bàsiques. Un dels grans problemes és que les persones entren en una roda de demanar i contractar productes financers que se’ls acaben menjant”.

Jaime Jiménez
El que més m'agrada

Una marca

“Segurament és molt obvi, però Apple i Amazon. Apple per la part de disseny de producte i Amazon per l’experiència de client i usuari”.


Una sèrie

“Veig poc la televisió, però diria ‘La casa de papel’. És la sèrie que he vist amb més ganes”.


Un 'hobbie'

“Faig molt d’esport. Corro, faig natació, bicicleta, exercicis de musculació... Abans jugava a futbol i se’m donava bé, també”.


Una cançó

“«Con te partirò». És una cançó lírica i preciosa. És especial, em recorda quan em vaig casar amb la meva dona”.


Un llibre

“«Good to great» de Jim Collins. Parla de per què algunes empreses fan el salt i arriben a ser referents i en canvi d’altres es queden pel camí”.


Una personalitat

“Soc molt poc d’idealitzar les persones. Però suposo que diria Obama, perquè va significar molt per als Estats Units i cada cop que parlava es feia escoltar”.


stats