EXECUTIVA AGRESSIVA
Empreses 13/01/2013

Ja no sóc del Club Super3

L'executiva Agressiva
2 min

Fer-se gran no és cosa bona. Primer et costa pujar fins a la tercera planta per unes escales, després et diagnostiquen 2,15 diòptries i una mica d'estigmatisme i finalment t'adones que la teva tolerància als gintònics es manté en un nombre raonable (mai he sigut gaire bevedora), però puja de manera exponencial el temps de recuperació necessari per tornar a la vida l'endemà de beure-te'ls.

Per si et queda algun dubte que t'estàs fent gran, els poders fàctics d'aquest món cruel et confisquen les insígnies que demostren la teva joventut. El Club Super3 va ser el primer a felicitar-me d'una manera especial els 16 anys, amb un a reveure en una altra vida. Després perds els privilegis del Carnet Jove i aquella consolació del Carnet Jove +25.

Ara que sóc una dona amb totes les de la llei, una altra institució m'ha dit (per si me'n quedava algun dubte, a hores d'ara): "Noieta, ja no ets jove". En concret, ha estat la Tresoreria de la Seguretat Social, molt simpàtica, ella. Fa cosa de dos anys, quan em vaig fer autònoma, vaig anar a l'oficina de la Seguretat Social del meu barri a omplir la corresponent paperassa:

-Quina mútua vol?

-Vostè mateix. Faci, faci...

-¿Vol pagar molt, amb assegurança d'atur i no sé quantes coses més, o poc, i cobrir el mínim?

-No, no, el més barat, gràcies.

Així, vaig sortir amb una lletra mensual coneguda com a quota d'autònom, que per 178,20 euros em permetia estar al dia amb l'administració. El mes passat, la quota havia pujat a 254,21 euros i vaig recordar allò que em van dir que la meva quota superreduïda era només per la meva condició de jove i nova autònoma. Comentant la recent nacionalitat russa de Gérard Depardieu per fugir dels impostos del govern francès als rics, un tertulià deia a la ràdio que ell, per evitar la quota d'autònoms, es nacionalitzaria al Vaticà, si calia.

L'executiva agressiva és una jove emprenedora.

stats