El perfil
Empreses 29/01/2022

Enric Urreta

Soci Director de CINC i President del 22@Network

i
IRENE RIART
2 min
Enric Urreta

Formació

“Vaig néixer a Barcelona però he viscut en altres llocs, com Sitges i València, per mobilitat laboral de la meva família. Vaig passar per diverses escoles i de petit volia ser ambaixador, així que vaig estudiar la carrera de ciències polítiques a la UAB, especialitzat en anàlisi política. Vaig fer el grau entre el 1994 i el 1998 i al sortir em vaig decantar pel vessant més econòmic fent un màster en administració d’empreses a Eada i un programa de direcció general a l’Iese, ja mentre treballava. Tot i així, de jove també tenia inquietuds pel dret i l’arquitectura.

Trajectòria professional

“Mentre era a la universitat vaig fer pràctiques a l’Institut Català de Consum. També vaig compaginar aquells anys amb col·laboracions a una agència de ‘naming’, un entorn molt enriquidor i que fomentava la creativitat. Després vaig començar a Randstad, i vaig marxar a Girona com a responsable de la regió fins al 2002. Aleshores vaig entrar al Centre Internacional de Negocis de Catalunya (CINC), on ara porto gairebé vint anys i del qual soc soci director. Actualment també soc president de l’associació empresarial 22@Network”

Lliçons de vida

“Els reptes de futur de les empreses són la bretxa salarial entre homes i dones i la bretxa tecnològica. La nostra vara de mesurar ha de ser l’excel·lència, no la mediocritat, i per això necessitem igualtat d’oportunitats. No pot ser que hi hagi diferències de sou entre perfils masculins i femenins, o que no hi hagi un accés igualitari a internet”. “La curiositat és un eix motivador per a tot el que fem i som a la vida, és la gimnàstica que ens manté vius. Cal ser sempre curiós i estar actiu, ja que tots els detalls són importants. Aquelles coses que passen desapercebudes a primera vista després ens poden ajudar a prendre decisions”

Un èxit

“A nivell professional, participar en l’èxit conjunt de CINC. S’ha convertit en un centre de negocis referent”

Un fracàs

“No és un error, però com a companyia teníem un pla d’expansió per al 2020 que vam haver d’ajornar pel covid”

El que més m'agrada
  • Una marca “En primer lloc, Tradeinn, perquè és una empresa d’èxit fora de Barcelona i no descarto que sigui un futur ‘unicorn’. En segon terme, la marca Barcelona, de la qual tots som responsables”
  • Una pel·lícula “Doncs ‘El club dels poetes morts’. Tots hem tingut un professor que ens ha marcat, així que aportar als altres i deixar empremta és de les millors coses que et poden passar”
  • Un hobby “Dedicar temps a la família. És menys del que voldria, però intento passar estones de qualitat i dedicades a gaudir tots els moments possibles amb els meus”
  • Una cançó “M’agraden molts tipus de música, però n’escolliria alguna de Frank Sinatra perquè és música melòdica que marca una època. També els Beatles i la música clàssica”
  • Un llibre “No soc gaire de llibres amb receptes vitals, però recomano ‘El almanaque’, de Naval Ravikant. Un inversor d’origen indi que explica lliçons interessants a nivell empresarial”
  • Una personalitat “Persones innovadores, valentes i que superen límits personals. Per exemple, Magallanes, Iuri Gagarin o Valentina Tereixkova, la primera dona a l’espai”
stats