L'EXECUTIVA AGRESSIVA
Empreses 06/01/2013

Desitjos per al 2013

L'executiva Agressiva
2 min

Portem menys d'una setmana des de l'inici del nou any i, com sempre, toca fer llistes. Una llista de bons propòsits, una llista de les coses que aquest any no puc deixar de fer, una llista de llistes per no oblidar-me de res... Però la llista que més m'agrada fer és la dels desitjos.

Aquest any la meva empresa complirà quatre anys de vida -bé, només tres si comptem a partir del dia que ens vam constituir i vam començar a comercialitzar el producte-. Hem tancat el 2012 amb més del doble de facturació que el 2011 i gairebé hem assolit el punt mort. Ja som gairebé rendibles!

Malgrat que la meva mare, des de ben petita, em deia que no s'ha de ser avariciós, la meva llista de desitjos per al 2013 és més llarga:

1. Emetre moltes factures. Perquè, com bé saben tots els emprenedors, com més n'hi hagi, millor, ja que en ser petits els imports no són grans. Com diu un dels meus socis quan entra una petita comanda, tota pedra fa paret.

2. Poca morositat. He de dir que en la nostra curta història només hem tingut un impagat (us sorprendria saber qui és), però la paraula morositat ens fa por a tots.

3. Aconseguir molts clients nous -si poden ser empreses de les que mai abans hem sentit a parlar, millor: això voldrà dir que encara tenim molt camí per recórrer- i que els clients antics repeteixin i augmentin els seus pressupostos!

4. Prendre decisions encertades. Quan ets petit i novell, una mala decisió pot suposar grans pèrdues, tot i que, a la vegada, ser petit et permet ser més flexible.

5. Millorar la cohesió entre els socis i la implicació de l'equip en el projecte.

6. Millorar la nostra eficiència interna. Fer més amb menys.

7. Enfonsar a la competència. Sí, sona dur, però és així. Tots els clients per a nosaltres.

8. Un excel que m'arregli la vida!

L'executiva agressiva és una jove emprenedora.

stats