El perfil
Empreses 05/02/2022

David Riudor

CEO i cofundador de GOIN

i
IRENE RIART
2 min
David Riudor

Formació

El meu pare és funcionari i la meva mare és infermera a l’Hospital de Can Ruti. De petit vaig estudiar a l’Escola Joan Pelegrí, al barri d’Hostafrancs, fins al batxillerat. El 2012 vaig entrar a estudiar enginyeria de telecomunicacions a la UPC, fins al 2016. Vaig escollir-ho com un repte, perquè ho considerava molt difícil, però no perquè realment m’agradés. A més, des de l’adolescència vaig anar formant-me fora de l’educació tradicional, per exemple fent un màster d’hipnosi o, de més gran, fent la certificació European Financial Advisor.

Trajectòria professional

Amb 14 anys vaig començar a anunciar-me a internet com a mag per a esdeveniments. Amb el temps es va convertir en l’empresa Ambbis, on oferíem campanyes de màrqueting amb màgia a grans marques. Als 18 anys vam crear Abracadapp, una apli que barrejava màgia i tecnologia i que vam acabar venent. Al cap de dos anys vaig cofundar una companyia de realitat virtual, BeWorld. Després, el 2016, vaig treballar en l’equip d’innovació de l’empresa de construcció Consentino, viatjant entre Espanya i San Francisco. En acabar la universitat, vaig entrar al món de les ‘start-ups’ i amb 22 anys vaig cofundar Goin, de la qual ara soc CEO.

Lliçons de vida

“Jo he sigut mag i als emprenedors els dic que no hi cap truc per aconseguir l’èxit. La gent espera aprendre la fórmula secreta per tenir èxit de la nit al dia, però el que realment val és llançar-s’hi ja. Mai seràs prou expert ni tindràs els diners necessaris per fer els projectes que desitges, cal treure’s de sobre les excuses”.

“En el futur vull fer tantes coses… però sempre penso en millorar el consum de la ciutadania com a objectiu final. A títol individual no canviaré gaires coses, tot i que sí que puc contribuir a promoure un consum més intel·ligent, econòmic, ràpid i sostenible. Hi ha molts projectes al món en aquesta línia que valen la pena”.

Un èxit

“L’equip que tinc. Poder treballar amb amics i que els altres comparteixin la mateixa missió”

Un fracàs

“He fet moltes coses a la vida. Això és bo, però també és dolent perquè no em focalitzava prou en una de sola per fer-la bé”

El que més m'agrada
  • Una marca “Pixar. Steve Jobs en va ser un dels propietaris i m’apassiona la seva figura, però també m’agrada Pixar per la seva creativitat. És molt necessària a les empreses”
  • Una sèrie “Escolliria ‘L’il·lusionista’ i ‘Truc final’. Combinen la meva passió per l’art, la màgia i actors de primer nivell. Les trames són bones i mantenen la intriga fins al final”
  • Un hobby “M’agraden els trencaclosques, perquè em fan resoldre problemes complexos i m’ajuden a desconnectar de la feina”
  • Una cançó “No solc escoltar cap cantant concret i per treballar sempre em poso ones binaurals. No puc concentrar-me sense les ones i me les poso diversos cops al dia”
  • Un llibre “«The hard thing about the hard things», de l’inversor Ben Horowitz. Parla de com és de difícil emprendre; és molt dur, però molt recomanable”
  • Una personalitat “Javier Oliván, l’espanyol que és el número 2 de Facebook. És una de les persones més influents al món per mi i el considero una eminència
stats