El perfil
Empreses 15/01/2022

David González

Fundador i CEO de Redarbor

2 min
David González

Formació

Vaig néixer a Barcelona, però de petit vaig estudiar al Maresme. Jo sempre havia volgut ser arquitecte, però al final em vaig decantar pel disseny gràfic. Vaig estudiar disseny durant dos anys a l’Escola Idep, entre el 1984 i el 1986, però ho vaig acabar deixant. Vaig muntar la meva primera empresa als 18 anys i ja treballava. Tot i això, després vaig marxar a fer el servei militar i al tornar vaig seguir treballant. De més gran vaig completar la meva formació amb un programa de direcció general a l’IESE el 1996.

Trajectòria professional

El 1983 vam crear una publicació de classificats amb la meva família. Amb el temps va anar creixent per Espanya i l’Amèrica Llatina, amb portals com Fotocasa i Infojobs, i tot va quedar sota la companyia Anuntis, que havíem fundat. El 1997 també vaig crear un dels primers servidors de correus electrònics a Espanya. El 2013 vam vendre l’empresa a Shibsted (ara Adevint Espanya) i ja vaig començar amb un nou projecte: Redarbor. És un grup de borses de treball i softwares de ‘recruitment’, amb webs conegudes a l’Amèrica del Sud com Computrabajo i Infojobs Brasil.

Lliçons de vida

“Les persones i les empreses han d’alinear els seus interessos i trobar similituds en quant a estils de treball. Ens passem la meitat de la nostra vida treballant i les empreses necessiten que els seus integrants estiguin contents, perquè és molt més rendible a la llarga”.

“Es parla de si hi ha una bombolla en l’emprenedoria, però hi ha empreses que generen molt valor, i sempre és positiu. Ara hi ha molts mètodes de finançament i un bon ecosistema, i abans no. Als nous emprenedors els aconsello que tinguin prou caixa per pagar i que provin realment la seva idea abans d’internacionalitzar-se”

Un èxit

“Haver emprès dues vegades amb bons resultats i haver sobreviscut a la transformació digital”

Un fracàs

“La bombolla d’internet del 2001. Pensava que internet s’implementaria més ràpid i hi vaig invertir molt”

El que més m'agrada
  • Una marca “Apple. Va ser els primers ordinadors que vaig tenir, a finals dels vuitanta, i em fascina com han anat transformant-se de manera tan ràpida”
  • Una sèrie “M’agrada molt la pel·lícula ‘¿Conoces a Joe Black?’. Parla de la vida i la mort d’una manera molt pragmàtica i reflexiva”
  • Un 'hobby' “M’agrada anar amb bicicleta i esquiar. Són coses que puc fer amb els meus cinc fills, i m’agraden les activitats a l’aire lliure”
  • Una cançó “Una de Bruce Springsteen, ‘The river’. Sempre associo aquesta cançó a la superació de reptes”
  • Un llibre “Un que fa una reflexió sobre la transformació de la humanitat: ‘Sàpiens. Una breu història de la humanitat’, de Yuval Harari. Les empreses, la societat i les persones evolucionen, però vist en perspectiva és molt sorprenent com ho fan”
  • Una personalitat “Steve Jobs. Va estudiar tipografia i, com que m’agrada el disseny gràfic, les primeres tipografies d’Apple em van deixar al·lucinat”
stats