FINANCES
Empreses 22/04/2018

Caixa d’Enginyers es passa al blat de moro

La cooperativa financera catalana llança al mercat una nova targeta biodegradable que substituei les tradicionals de plàstic

Anna Solé
2 min
Caixa d’Enginyers es passa  al blat de moro

La nova aposta de Caixa d’Enginyers és una targeta de dèbit de material biodegradable per reduir al màxim l’impacte mediambiental. La cooperativa de crèdit i serveis financers i asseguradors catalana ha llançat al mercat la targeta MOVE Mastercard, exclusiva per a joves d’entre 14 i 26 anys, els usuaris de la qual podran utilitzar per retirar efectiu de manera gratuïta a caixers de tot el món.

Inclourà també un sistema de pagament contactless, que permet als consumidors operar més ràpidament que amb el sistema convencional, ja que ofereix la possibilitat de pagar apropant la targeta al datàfon.

El material escollit per fabricar la nova targeta és un substitut del plàstic anomenat àcid polilàctic (PLA), que es pot reciclar, és biodegradable, no genera emissions de carboni i no és tòxic si s’incinera. Curiosament, es produeix a partir de fonts renovables com, per exemple, el blat de moro.

La tirada, que forma part del programa jove Imagina, completa el pla de solucions que ofereix la cooperativa de crèdit per al segment jove, molt sensible a les solucions sostenibles. Joan Cavallé, director general de Caixa d’Enginyers, ha mostrat la voluntat de l’entitat de seguir treballant en aquesta direcció, mirant d’aplicar la iniciativa al conjunt de mitjans de pagament que ofereix l’entitat. Cavallé ha assenyalat que Mastercard és l’aliat de la societat cooperativa en el camp dels mitjans de pagament. Paloma Real, directora general de Mastercard a Espanya, explica que la MOVE Mastercard és una aposta per agilitzar l’experiència de pagament dels joves i incentivar la seva mobilitat. “Treballem per oferir noves solucions tecnològiques innovadores i avançar-nos a les veritables necessitats dels nostres clients”, exposa Real. Així, conjuntament, han llançat la primera targeta ecològica contactless de Mastercard a Europa.

La targeta biodegradable, que ja s’ha començat a comercialitzar, estarà a l’abast dels joves que disposin d’un compte a Caixa d’Enginyers -o bé l’obrin- i no tindrà cap cost d’adquisició. Els promotors han indicat que la targeta permet beneficiar-se de condicions especials a l’estranger, amb un total de cinc disposicions mensuals d’efectiu gratuïtes, a dèbit, en caixers espanyols amb acord, i cinc més a crèdit en caixers internacionals. També ofereix la possibilitat de realitzar canvis de divisa sense comissions, tant en compres com en disposicions d’efectiu a l’estranger.

Caixa d’Enginyers es distingeix pel seu model cooperatiu, en què el soci és alhora client i propietari. L’entitat, que va celebrar l’any passat mig segle d’existència, està en ple boom de captació de clients a Catalunya. Arran de l’1-O i dels canvis de seu de CaixaBank i el Sabadell -a València i Alacant, respectivament-, l’entitat que presideix Josep Oriol Sala s’ha convertit en l’única entitat financera d’una certa dimensió que manté la seu a Catalunya.

L’onada de clients insatisfets que han patit els dos grans bancs catalans ha suposat per a Caixa d’Enginyers una allau de nous clients: durant l’any passat va captar més de 17.000 socis i va superar la barrera dels 160.000 afiliats, quan un any enrere havia acabat amb 142.500. La pujada va ser del 12% anual, un creixement impactant si es compara amb el del 2016 (de l’1,1%), i també el més important dels últims cinc anys. L’entitat té 27 caixers automàtics a Espanya, 15 dels quals són a Catalunya, la seva comunitat d’origen.

stats