El perfil
Empreses 03/01/2022

Beatriz Mesas

Cofundadora d’Incapto Coffee

i
IRENE RIART
2 min
Captura

Formació

La meva família és de Granada, però jo vaig néixer a Eivissa mentre els meus pares treballaven allà. El meu pare sempre va ser un emprenedor i ens vam traslladar a Alcover per feina. Es va dedicar a l’hostaleria i va crear la seva marca de cafè. Per la meva banda, vaig estudiar al poble i després vaig fer administració i direcció d’empreses a Esade. Durant la carrera vaig marxar a estudiar a Corea del Sud i també he fet moltes formacions sobre el món del cafè: estic certificada com a sommelier de cafè i tinc títol de barista intermedi

Trajectòria professional

A la universitat, el 2010, vaig anar a treballar de pràctiques a Guatemala per aprofundir en la indústria cafetera. Allà es on va néixer realment la meva passió pel sector. A l’acabar la universitat, vaig entrar a treballar a l’empresa familiar, on vaig estar durant vuit anys, agafant responsabilitats i implicant-me en tot el cicle del cafè. En paral·lel, vaig entrar en el gremi, Pimec i similars, on vaig conèixer els meus socis. Al cap d’uns anys em van proposar emprendre, entrar en el món ‘start-up’, i el 2020 vam crear Incapto Coffee

Un èxit

“El projecte d’Incapto Coffee en si mateix. Fer divulgació i entendre què hi ha realment rere una tassa de cafè”

Un fracàs

“Estar convençuda que la meva idea era la correcta, quan realment sempre cal fer un estudi sobre què busca el consumidor”

Lliçons de vida

“La peça clau per a l’èxit de qualsevol projecte empresarial és l’equip humà. Al final, si et trobes envoltat de grans professionals, podràs arribar molt més lluny en comparació amb on mai podries arribar si ho fessis sol. Per això és essencial aprendre com atraure i retenir el talent”

“Crec en la dita ‘Amor con amor se paga’, com deien a casa meva. Cadascú sempre ha d’intentar oferir el màxim que puguem als altres, i ja vindrà el que hagi de venir. No hem d’esperar rebre alguna cosa a canvi per donar o ajudar a qui tenim al voltant”

El que més m'agrada
  • Una marca “Patagonia o Ecoalf. Són marques en les quals totes les accions estan ben pensades i que sempre busquen generar la mínima petjada ecològica possible”
  • Una sèrie “La sèrie ‘Planeta Libre (La belle verte)’, del 1996. És de fa un temps, però la recomano a tothom. Explica la història d’un altre planeta que visita la Terra”
  • Un hobby “Faig surf i, tot i que no és el meu fort, m’ajuda molt a desconnectar. Si no, també m’agrada molt ballar”
  • Una cançó “M’encanta la música. Algunes de les meves cançons preferides serien ‘Je veux’ de Zaz o ‘Gozar hasta que me ausente’ de Paloma del Cerro. Cançons que transmeten alegria”
  • Un llibre “‘Em va agradar molt ‘1984’ de George Orwell, però dins del món empresarial escolliria ‘Let my people go surfing’ d’Yvon Chouinard, el creador de Patagonia"
  • Una personalitat “El meu pare. Va ser un exemple d’esforç, positivitat i empenta. Un emprenedor sense estudis que va crear i consolidar dues empreses amb molta intuïció i visió”
stats