L’EXECUTIVA AGRESSIVA
Empreses 20/12/2015

Assumpte: he perdut el control

i
L’executiva Agressiva
2 min

BarcelonaQualsevol dia d’aquests l’aplicació d’e-mail de Google Apps (quin gran invent!) deixarà d’avisar-me que tinc la bústia gairebé plena, com fa de tant en tant abans que esborri una mica de spam, i em dirà alguna cosa així com: “Houston, tenim un problema”. I és que la relació entre l’e-mail i jo ha passat de ser formidable (quina gran eina per treballar) a ser francament tortuosa i, ara, catastròfica. Ho he de reconèixer: n’he perdut el control.

Com a tècnica organitzativa, utilitzo el sistema de “marcar com a no llegits” els correus que em generen alguna tasca: respondre, apuntar, etc. Quan obro un correu i veig que requereix més atenció de la que li puc donar en aquell moment, el deixo com a no llegit per a més endavant, per tenir la certesa que no m’oblidaré de tornar-lo a obrir.

La cosa funciona prou bé, sempre que els correus sense llegir que en realitat ja he llegit i els correus sense llegir que no he ni obert no decideixin elevar-se a l’enèsima potència de la nit al dia. I això és, precisament, el que han decidit fer aquests desgraciats. Els correus sense llegir ja han passat la primera pàgina de l’e-mail i es multipliquen per la segona, on la meva vista no arriba i la memòria, menys. Senzillament, n’he perdut el control.

En aquests incòmodes moments de la meva vida professional tinc ganes de fer dues coses. Primer, demanar perdó a tothom que m’escriu pensant que sóc una persona normal, seriosa, i una professional diligent. Segon, dir allò de “Que pari el món, que jo baixo”. Com va dir un amic meu fa anys: “Necessito una moratòria tecnològica”.

No vull deixar passar aquesta jornada tan especial per reclamar una mesura que no aturarà el canvi climàtic però pot fer del món un lloc millor. Senyors polítics, ¿per què no introdueixen un copagament, un cèntim sanitari o una taxa Tobin per als e-mails? Amb un cèntim per correu n’hi hauria prou per aturar aquest Godzilla que està acabant amb la nostra existència en el món de les persones atenent el seu correu.

stats