REINVENTA'T
Empreses 20/01/2013

Arnau Miquel, un dissenyador industrial deixa l'interiorisme per muntar un estudi que assessora inventors

Text: Andrea Rodés
1 min
Vffvdvdvdf

Interiors

Arnau Miquel va treballar durant molts anys en un estudi d'interiorisme especialitzat en disseny d'expositors i botigues de retail , però trobava que aquesta feina reprimia la seva creativitat. Davant la davallada de volum de negoci per culpa de la crisi, Miquel va decidir muntar un estudi pel seu compte per dedicar-se només al desenvolupament de productes.

Creatius externs

L'any 2010 Miquel funda amb un amic Amalgama Studio, un estudi de disseny amb tres línies de negoci. La primera és la creació de nous productes per a empreses que externalitzen la innovació. "És difícil ser creatiu i estar al dia de les noves tendències quan es treballa en una empresa gran", explica Miquel. Un dels seus clients és un destacat fabricant de leds.

Inventors

Amalgama també treballa per a agències de comunicació en la realització de campanyes comercials, com el disseny d'una barra de bar portàtil per a una promoció de Bacardi. La tercera línia de negoci, i la que té més creixement, és la d'assessorar inventors en el desenvolupament industrial del seu projecte. És a dir, transformar un prototip casolà en un producte.

Col·laboracions

Per aconseguir nous contractes amb inventors, Amalgama té acords amb diverses organitzacions de propietat intel·lectual i centres d'innovació, que cobren una comissió si el projecte culmina amb èxit. Desenvolupar el prototip industrial d'un invent pot costar entre 6.000 i 50.000 euros. Amalgama mou una dotzena de pressupostos anuals.

Dissenyadors d'invents

Amalgama Studio vol posicionar-se com a pionera en innovació i disseny. Assessora inventors i desenvolupa productes propis, com el Pico-Pan, una caseta per a ocells feta de pa reciclat, que comercialitzarà d'aquí poc.

stats