Empreses 15/09/2013

Un aparador de roba i productes ecològics locals

El portal iEcologics ofereix promocions i descomptes i serveix de plataforma perquè altres empreses puguin publicitar-se a internet

i
Andrea Rodés
2 min
Un aparador de roba  i productes ecològics locals

Carol Rion i Isabel López es van conèixer fa quatre anys, després de ser mares, i van decidir engegar un projecte propi vinculat al que més els interessa: el consum de productes sostenibles, respectuosos amb el medi i les persones. A poc a poc va anar sorgint iEcologics, una plataforma web dedicada a la promoció i venda de productes naturals, ecològics i de proximitat produïts al nostre país.

Multiproducte

La diferència amb altres botigues de consum ecològic online que han sorgit en els últims anys és que iEcologics ofereix descomptes i promocions i no es limita a un producte concret, com l'alimentació saludable, sinó que aglutina una gamma més àmplia de productes i serveis. A la web s'hi poden trobar des de llibres i revistes fins a articles per a la llar, moda, joguines, cistelles de bicicleta ecològiques i ofertes de lloguer de motos elèctriques. També hi ha ofertes de restaurants, allotjaments i propostes d'ecoturisme.

"Al mateix temps, oferim un espai a internet perquè empreses, productors, elaboradors i persones artesanes puguin promocionar i vendre els seus productes i serveis, de manera econòmica, senzilla i còmoda", explica López, advocada de professió.

iEcologics va entrar en funcionament el 20 de juny, després d'invertir temps i diners en el desenvolupament de la web, "allotjada en un servidor ecològic", puntualitza López. La prioritat de les emprenedores ha estat fins ara establir contactes amb proveïdors i la promoció de la web a les xarxes socials. "Volem ser l'aparador i la botiga de referència del sector ecològic i artesanal de Catalunya", diu López.

'Slow fashion'

En aquests mesos de prova, el sector de la moda sostenible és el que ha mostrat més interès en el projecte. "Hem detectat una necessitat de molts dissenyadors de donar a conèixer les seves col·leccions a la xarxa, i a través nostre ho poden fer de manera econòmica i àgil", afegeix l'emprenedora. Entre els productes que s'ofereixen hi ha la roba de bany de la marca Bella Lola(Empordà) o les sabates artesanes de la dissenyadora mallorquina Irene Peukes. "Creiem en el talent i la creativitat de les persones que fan moda ecològica i artesanal al nostre país -explica Isabel López-. Només cal parlar amb ells per adonar-te que el seu treball és un projecte de vida coherent. Tot plegat, satisfà el ciutadà que busca una manera diferent de consumir moda; és el que es coneix com a slow fashion ", conclou.

Descomptes

Els ingressos de la web provenen principalment de la publicitat i dels codis de descompte. Aquests últims, que es presenten com a bànerspublicitaris, serveixen per fer compres en altres webs de consum sostenible o en botigues físiques, a un preu més econòmic. "Així poden comprovar de manera immediata l'efectivitat de col·laborar amb nosaltres", diu López.

A part, iEcologics cobra del proveïdor una vegada tancada la venda o la reserva a la seva botiga.

stats