EL PERFIL
Empreses 08/01/2022

Alejandro Fresneda

Cofundador i Co-CEO de YABA

2 min
Alex Blue 2

Formació

“Vaig néixer a Barcelona i he viscut tota la meva vida a la ciutat. De petit vaig estudiar al Liceu Francès i després vaig anar a ESADE per estudiar ADE i un màster entre el 2006 i el 2011. Tant el meu pare com el meu germà són emprenedors, així que ja ho havia viscut a casa i vaig tirar pel mateix camí. Recordo la universitat com una bona etapa en què vaig aprofitar per estudiar a l’estranger, a Boston, el cinquè any. Durant l’estiu del 2010 vaig fer pràctiques a Londres, en un banc d’inversió”

Trajectòria professional

“El 2011 vaig començar a treballar a on havia estat de pràctiques, el banc Nomura de Londres. Allà treballava en adquisició i fusions bancàries; per exemple, en projectes del Banc Sabadell o la creació de la Sareb. El 2013, però, vaig canviar a un altre fons de crèdit i, al cap d’un any, vaig anar a Madrid per treballar a Muzinich & Co i començar un nou fons per a una companyia americana. El 2017 vaig fer el pas d’emprendre creant una app de delivery, M. Noow, i em vaig instal·lar a Barcelona. Continuo amb aquest camí i ara soc cofundador de YABA, un agregador de marques natives d’Amazon”.

Lliçons de vida

“Emprendre no és per a tothom. Es passa malament, has de ser resilient i aguantar patacada rere patacada. Al final has d’anar experimentant fins que trobes que la teva empresa comença a funcionar bé, ja que a vegades hi ha projectes d’emprenedoria que fracassen per no haver persistit prou”.

“Quan vaig emprendre amb Mr. Noow era la primera vegada i potser em vaig tirar una mica a la piscina. El deliveryés un sector que és molt intensiu quant a capital i una mica complicat i, malgrat que no me’n penedeixo, potser ara hauria optat per un altre negoci. Al final, el més important no és no cometre errors, sinó aprendre d’aquests errors”.

Un èxit

“A nivell personal, la meva família i els meus amics. Professionalment, haver-me arriscat a emprendre, perquè sempre fa vertigen”

Un fracàs

“El primer cop que vaig emprendre hauria d’haver analitzat millor el mercat i la competència”

El que més m'agrada
  • Una marca “Diria Glovo, ja que tot el que ha aconseguit Oscar Pierre és per treure’s el barret. Barcelona no és com Silicon Valley, però ha arribat molt lluny”.
  • Una pel·lícula “Escolliria American Gangster. Soc fan de Denzel Washington i l’he vista diverses vegades. Recentment també he vist la sèrie Faudasobre el conflicte d’Israel i Palestina, i em va agradar bastant”.
  • Un 'hobby' “Faig molt esport per desconnectar de la feina. Faig viatges per fer kitesurf amb els amics, i també practico pàdel, tenis i golf”.
  • Una cançó “M’agraden molt les de Daft Punk. Fa anys que els escolto i feien bones col·laboracions amb altres artistes que estan molt bé”.
  • Un llibre “Un llibre que em va agradar molt va ser From Zero To One, de Peter Thiel, un dels fundadors de PayPal. És molt inspirador i el recomano a tothom que vulgui emprendre”.
  • Una personalitat “El meu pare i el meu germà gran han sigut uns grans referents per a mi. Tots dos han aconseguit liderar empreses amb èxit, cosa que no és senzilla. Són dues raons per les quals vaig decidir emprendre jo també”.
stats