ELENA FREIXA
Barcelona

De la crema de verdura al negoci dels sucs de fruita

Casa Amella produirà sucs de fruita a Batea per consolidar un creixement que passarà també per sortir a l’exterior

Sucs de fruita naturals a Batea. ARA Zoom

Cuinar i vendre al ritme de les estacions. És la filosofia que segueix Casa Amella a l’hora de preparar les salses i cremes de verdures que elabora des del seu obrador a Moià. Ara aplicarà el mateix principi a la nova planta de producció de sucs naturals de fruites que construirà a Batea i que entrarà en funcionament l’any que ve, segons explica el gerent i fundador de l’empresa, Dani Amella. “Volem fer sucs de debò, amb fruites naturals i no deshidratades”, afegeix. El projecte costarà uns 400.000 euros i la construcció començarà després de l’estiu en uns terrenys adquirits a l’Incasòl. La planta donarà feina inicialment a unes vuit persones.

Casa Amella treballa prioritàriament amb el producte de proximitat, és a dir, català. “Tenim sis agricultors locals ecològics a qui comprem tot tipus de verdures i també llegums, malgrat que en aquest cas també en portem de fora perquè n’hi ha pocs a Catalunya”, explica Amella a l’ARA. L’empresa produeix sobretot cremes de verdures, salses com les d’acompanyar els calçots i les de bolets, llegums secs i cuits i oli de Siurana, que va ser l’origen de l’empresa, fundada a Castellterçol el 2002. També completa la gamma amb productes que fabriquen tercers com ara les hamburgueses vegetarianes, segons explica el gerent.

L’empresa va facturar 1,1 milions d’euros l’any passat i espera créixer aquest any i encara més el vinent amb els nous llançaments tant dels sucs de fruita com de les noves varietats de cremes de verdures. “Tenim una unitat d’innovació on experimentem amb gustos més nostres i alguns de fora, com la crema de nap i coco que estem assajant”, diu Amella. Les cremes es venen en unitats individuals o per a dues persones en botigues especialitzades com Veritas, Obbio i Biospace i cada cop a més comerços independents.

El 90% de les vendes són a Catalunya, però això està en via de canviar. A França, Casa Amella ja té un acord amb una empresa mitjana per distribuir en 100 punts de venda. També arribaran al Regne Unit ben aviat i en altres punts d’Espanya gràcies als contactes fets en les últimes fires com ara Biocultura, la fira de l’alimentació ecològica a Barcelona. El gerent de l’empresa també està en converses per fer el salt cap a Dubai i altres mercats àrabs.