MODA
FRANC MARÍN-CAMP

De la consultoria als fulards ‘premium’

Els productes de la ‘start-up’ Somlesdues es fabriquen a Catalunya i es venen en botigues multimarca d’Europa, Àsia i el Pròxim Orient

Després de 15 anys en el món de la consultoria, Roser Brufau i Gemma Grau van decidir crear una empresa de moda on poguessin posar en pràctica tot el procés de producció. Així va néixer la firma de fulards Somlesdues, que des del 2012 dissenya i confecciona íntegrament a Catalunya mocadors de grans dimensions. Elles fan els dissenys, i a l’hora de posar fil a l’agulla partien d’una premissa que era bàsica per a elles: “Volíem treballar només amb teixits d’alta qualitat -explica Grau-, però la pèrdua d’indústria tèxtil al país va fer que no trobéssim el que buscàvem”. Per aquesta raó, importen la matèria prima -caixmir, sedes, etc.- en cru d’Itàlia i un cop aquí fan tot el procés, des del tintat natural fins als acabats manuals, passant per l’estampació, en tallers externs del Maresme i el Vallès.

Amb dues col·leccions a l’any i uns preus que oscil·len entre els 100 i els 160 euros, la companyia centra la seva distribució al canal multimarca a través d’una quarantena de punts de venda a Catalunya, i vint més a la resta de l’Estat. Però les peces de Somlesdues es poden trobar també en establiments de tot Europa, el Pròxim Orient i el Japó, i ara projecten l’entrada a Amèrica.

L’empresa tancarà l’any amb 350.000 euros de facturació i preveu créixer fins al mig milió el 2015, augmentant la seva presència en salons com Tranoi (París), White i Pitti Uomo (Milà). Entre els pròxims projectes que tenen hi ha llançar una col·lecció de bolsos de roba i de pell, i engegar la botiga online.