TECNOLOGIA
FRANC MARÍN-CAMP

La comptabilitat i els autònoms segellen la pau

El programari Quipu de facturació financera va néixer de les necessitats d’una altra ‘start-up’ i ara vol ajudar els emprenedors francesos

Com una espora. Així va ser el naixement de Quipu, un programari de facturació i gestió financera en el núvol pensat per a autònoms i petites empreses, i dissenyat per a no experts. La idea va sorgir des d’una altra start-up, Camaloon, de disseny de xapes, adhesius i imants personalitzats. Les necessitats de gestió en aquesta companyia van fer que Roger Dobaño i Albert Bellonch ideessin un programari que els facilités les gestions administratives. De crear factures i pressupostos a calcular l’IVA o l’IRPF, passant pel control instantani de les despeses. Però de seguida es van adonar de la gran utilitat que l’eina podia tenir per a emprenedors que, com ells, s’havien acabat fent autònoms sense tenir una formació específica.

L’any 2013 van decidir desvincular el programari de la seva start-up original i oferir-la al públic. Un any després, Quipu té una desena de treballadors i es proposa tancar l’any amb 100.000 euros de facturació. A través d’uns tutorials a la seva web, la plataforma permet l’autogestió a 2.000 clients de tot l’Estat, que paguen una quota de 10 euros mensuals. Alhora, l’eina serveix de pont entre els usuaris i una vintena de gestories de Catalunya, Madrid, Andalusia i Galícia. La intenció de Dobaño i Bellonch és fer el salt al mercat francès abans d’acabar l’any, però els seus projectes d’expansió no se centren únicament a Europa i ja tenen l’ull posat a l’Amèrica Llatina. Amb tot, les previsions dels fundadors passen per elevar la facturació fins als 300.000 euros el 2015.