El perfil

Xavier Martín

Conseller delegat de Faro Group

2 min
Xavier Martín

Formació

“Soc de Barcelona i de petit vaig fer tota la meva educació al Liceu Francès. Vinc de família emprenedora: el meu pare era sastre i tenia una sastreria i botigues, però ningú va continuar el negoci després. Des d’adolescent vaig tenir diverses feines i en un principi pensava estudiar comunicació, però al final vaig entrar a estudiar dret a la Universitat de Barcelona fins al 1991. Més tard també vaig continuar formant-me professionalment sobre el món assegurador i vaig fer un postgrau a Esade”

Trajectòria professional

“Vaig començar a treballar als catorze anys: he fet de monitor de tenis, plegador de jerseis i unes quantes feines més. Després vaig fer de fotògraf i amb això em vaig pagar la carrera de dret. Quan acabava la universitat, a principis dels noranta, vaig començar a treballar en una asseguradora de La Caixa i vaig estar dins aquest món dotze anys. Als trenta tenia un càrrec directiu però ho vaig deixar per crear un ‘e-commerce’ que va ser un fracàs. Vaig anar fent diversos projectes fins que el 2003 vaig entrar com a conseller delegat de l’empresa d’il·luminació Faro, on soc actualment”

Un èxit

“La millor cosa que he fet és treballar-me la consciència, saber-me concentrar en les coses des de la calma i la meditació”

Un fracàs

“Els fracassos són un gran aprenentatge. A la vida hi ha coses que no domines i que no surten bé, però no han de ser fracassos”

Lliçons de vida

“Quan no m’han sortit bé els projectes ha sigut per una mala combinació amb els socis. Els companys de viatge són molt importants i cal que siguin persones transparents. Tot i això, també és molt important tenir un propòsit per poder encarar bé la teva feina, voler guanyar diners no és suficient per crear una companyia. Has de tenir un perquè al teu ADN”.“Als emprenedors els dic que utilitzin els diners de les inversions com si fossin seus, de la seva butxaca. Cal ser honest i tenir un bon pla, sense malgastar. He vist massa cops com emprenedors aconsegueixen aixecar capital però després no el saben gestionar”

El que més m’agrada

Una marca

“La marca on treballo, Faro. N’estic enamorat i per a mi és una empresa feliç, amb un propòsit i que practica el capitalisme conscient”

Una pel·licula

“Una pel·lícula que em va fer plorar molt i que em va agradar és ‘El hijo de la novia’. És un film de Ricardo Darín que parla sobre l’Alzheimer”

Un 'hobby'

“No desconnecto mai de la feina, en realitat, però diria la navegació. Navego molt a vela sempre que puc i m’agrada molt”

Una cançó

“Jo abans cantava òpera d’aficionat i hi ha una ària que vaig representar en públic que m’agrada molt, ‘Ombra mai fu’. Sinó, diria ‘You’ve got a friend’ de James Taylor”

Un llibre

“Un llibre que he rellegit fa poc i que és molt adequat per al moment actual és ‘La pesta’, d’Albert Camus. És un clàssic existencialista que parla de la pandèmia d’Algèria del segle XIX”

Una personalitat 

“El meu referent principal és el meu pare. És una persona amb una economia impressionant i que trobo molt a faltar”


stats