TALENT
Emprenem 08/09/2019

El perfil: Sílvia Viudas

Directora de l’escola de disseny LCI Barcelona

Amelia Pijuan
3 min
Sílvia Viudas

Formació

1984-1988

BUP A L’ESCOLA VEDRUNA GRÀCIA

1987-1988

COU ALS MARISTES LA IMMACULADA

1988-1994

LLICENCIADA EN ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D’EMPRESES PER LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

“El primer any sortia de la universitat a les 15 h, entrava a treballar a les 16 h i acabava a les 19 h. Després anava a fer classes particulars. Cada dia tornava a casa a les 23 h. En aquella època vaig fer de tot, des d’hostessa fins a ensenyar com funcionaven les màquines expenedores del metro. Volia tenir diners per poder viatjar a l’estiu”

2002-2004

MÀSTER EN DIRECCIÓ FINANCERA A ESADE

2009-2010

MBA A ESIC

“Un cop fet l’MBA, se’m va acudir una idea. Vaig anar a parlar amb el degà de la Universitat de Barcelona i li vaig proposar fer un màster en direcció i gestió d’empreses de moda cotitulat entre ells i l’escola Felicidad Duce”

La primera vegada que la Sílvia va visitar LCI a la seva seu, A Mont-real (Canadà), es va enamorar del seu entusiasme i les seves ganes de construir

Experiència laboral

1995-1998

AUDITORA A VELACO GAY & CIA AUDITORES

“Era una auditora que tenia clients força interessants i de molts sectors; un cop fins i tot vaig haver d’anar als Monegres (Saragossa) a fer recompte d’aus i ovelles per a un client. Veure moltes empreses de sectors diferents t’obre un ventall d’oportunitats laborals”

1998-2000

DIRECTORA D’ORGANITZACIÓ A OPEN ENGLISH MASTER SPAIN

“Va ser una molt bona experiència, perquè vaig trobar el que no tenia a l’auditora: un equip. Fèiem moltes reunions d’equip, de motivació. Treballàvem tot el dia, però ens ho passàvem molt bé”

“Open English Master Spain va ser l’inici de la meva etapa amb escoles. Llavors tenia altres ofertes, i encara avui penso què hauria passat si hagués agafat un altre camí”

2000-2013

SUBDIRECTORA GENERAL A ESIC BARCELONA (ANTIC ISM)

“Al meu soci li van oferir la direcció de l’Instituto Superior de Marketing (ISM) i, més tard, de l’escola de moda Felicidad Duce. Ens ho vam repartir: jo dirigia Felicidad Duce i portava les finances de l’ISM, i ell portava les finances de l’escola de moda i la direcció de l’ISM”

2002-2013

DIRECTORA DE L’ESCOLA DE DISSENY I MODA FELICIDAD DUCE

“Tot i que no vinc del sector de la moda, m’hi sento molt còmoda. M’agrada molt la part creativa i aquesta visió tan diferent de l’estàndard. La creativitat no s’ha d’aplicar només a una peça de roba, sinó també a la gestió de les persones, a la comptabilitat... Et reinventes constantment”

“El meu soci va comprar l’ISM i jo el 50% de Felicidad Duce. En un moment vam pensar: «Hem reflotat les dues empreses, que tenien pèrdues, i ara, què fem?» No pots créixer si no inverteixes, així que vam decidir sortir a buscar un soci”

2013-ACTUALITAT

DIRECTORA DE L’ESCOLA SUPERIOR DE DISSENY LCI

“LCI estava buscant com entrar a Europa i, en tres mesos, hi va haver aquest maridatge. Vaig haver de vendre’n una part perquè volien tenir el control de l’empresa. La sensació de ser sòcia jo sola no la tinc, el que porto molt bé és ser sòcia treballant per a un altre: pots fer el que vols, tenint en compte que no ho has d’imposar, sinó que has de convèncer el teu equip per treballar plegats”

LCI Barcelona acaba de comprar Seeway, en una aposta per “anar més de pressa en aquest món digital”, explica l’executiva

“Des de les escoles hem d’ensenyar als alumnes que poden canviar la indústria de la moda: no només perquè el consumidor ho demana, sinó també perquè el dissenyador sap aplicar altres tècniques per fer-ho”

2018-ACTUALITAT

VICEPRESIDENTA DE MODACC

Lliçons de vida

“Quan t’obres al món t’adones que tots som molt diferents. La visió local és molt diferent de la global i has de ser més obert i tolerant; has d’acceptar la manera de ser dels altres sense prejudicis”

“L’èxit d’un projecte depèn de les persones que estan a l’equip i la seva motivació. La suma d’1+1+1 fa un gruix que et permet aconseguir el que vulguis. Tu sol, estàs limitat”

stats