TALENT

El perfil: Sara Serantes

Fundadora i CEO de Freshperts

Irene Riart
3 min
Sara Serantes

Formació

“Vaig anar a l’escola a Barcelona i, de petita, la meva passió era la gimnàstica rítmica. El meu pare també era emprenedor i va tenir diversos negocis, des d’un videoclub fins a un restaurant. Amb 16 anys vaig tenir un accident de moto i vaig deixar els estudis. Als 17 em vaig reenganxar al curs i amb 18 anys em vaig independitzar i vaig començar a treballar. Quan tenia deu anys jo volia ser detectiva privada, però era una formació molt cara i no m’ho podia permetre. Vaig estudiar dret a la UOC més tard, quan ja treballava”

Trajectòria professional

“La meva primera feina va ser de promotora d’un videoclub als 16 anys i vaig treballar de moltes coses per independitzar-me. Als 24 anys vaig tornar a estudiar, però amb la crisi vaig deixar la feina, vaig anar a viure a Nova Zelanda amb la meva parella i vam fer la volta al món. Allà vaig tenir clar que volia crear el meu negoci de sushi a domicili, però al tornar a Barcelona em vaig quedar embarassada. Després de ser mare vaig emprendre sola i ara dirigeixo Freshperts, un grup de restauració a domicili amb 20 milions d’euros de facturació”

A Melbourne

Un èxit

“Haver cregut en mi, la meva visió i la meva capacitat. Tothom té moltes idees, però cal creure que es poden realitzar i confiar en tu mateix”

Un fracàs

“He comès milions d’errors. Les previsions no es compleixen mai, sempre hi ha coses que alteren el resultat esperat”

A Nova Zelanda

Lliçons de vida

“Emprendre sent mare va ser molt difícil. Foment del Treball em va ajudar, però no obtenia finançament. Les entitats bancàries estaven en una situació complicada i jo era una dona sense experiència i amb un nadó. No era el seu perfil. Tothom em va tancar les portes fins a aconseguir un préstec participatiu d’ENISA”

“No soc gens partidària de fer el que la societat considera correcte. Sempre havia volgut crear un negoci propi, sempre. Cadascú ha de ser lliure i responsable del seu propi camí, i les oportunitats s’han de crear. La formació és indispensable, però no cal estudiar als 18 anys simplement perquè toca quan realment no saps què vols a la vida”

El que més m’agrada

El que més m’agradaUna marca

“N’hi ha moltes… Però m’agrada molt la marca de cosmètica Cocunat, per la seva frescor i els seus valors”

Una pel·lícula

“La meva pel·lícula preferida és ‘Dirty dancing’. De petita m’agradava tant que me la vaig comprar en VHS en versió original i em sabia de memòria els diàlegs en anglès”

Un 'hobby'

“Jo desconnecto amb una pel·lícula, una manta i una copa de vi. Sincerament, així és com més em relaxo després de treballar”

Una cançó

“Hi ha una cançó que em recorda molt l’obertura de Sushifresh, em trasllada a aquella època. Es diu ‘Somebody that I used to know’, de Gotye”

Un llibre

“No acostumo a llegir gaires llibres o novel·les, però m’agraden molt els llibres de cuina. Em fascina comprar-ne, i també la literatura infantil”

Una personalitat

“Diria Rafa Nadal, per la seva resiliència i la seva força. És un gran exemple”

stats