TALENT
Emprenem 15/09/2019

El perfil: Sandra Arévalo

Fundadora i CEO de Wisar

Amelia Pijuan
3 min
Sandra Arévalo

Formació

1984-1995

SECUNDÀRIA AL COL·LEGI SANTO ÁNGEL DE BOGOTÀ

1996-2001

LLICENCIADA EN ENGINYERIA MECÀNICA A LA UNIVERSIDAD DE LOS ANDES, BOGOTÀ

“De petita volia ser astrònoma, però no hi havia estudis d’astronomia a Colòmbia en aquella època. El meu pare em va proposar que escollís una carrera amb què pogués entrar a la NASA algun dia, i així és com vaig començar a pensar en l’enginyeria mecànica”

Wisar va aterrar al 4yfn el febrer del 2017. A la fotografia, Arévalo acompanyada del seu marit, el seu “suport incondicional”

“El primer dia que vaig entrar a la universitat em van donar una adreça electrònica i vaig conèixer internet. Des de llavors hi estic enganxada”

2004-2007

MSC EN ENGINYERIA DE PRODUCCIÓ A LA UNIVERSITAT RWTH D’AQUISGRÀ, ALEMANYA

“Per a mi, Alemanya és un referent en enginyeria mecànica. Ja que faria una pausa en una cursa en què estava molt ben posicionada, volia tenir una seguretat”

2015-2016

EXECUTIVE MBA A ESADE

Experiència laboral

1998-1999

PROFESSORA ADJUNTA I PROGRAMADORA A LA UNIVERSIDAD DE LOS ANDES, BOGOTÀ

“Vaig voler donar suport als professors i enfrontar-me a les meves debilitats més directes: la timidesa i el tracte amb els nois. Pagaven poc, però em vencien les ganes d’estar activa a la universitat”

2000-2004

PLANIFICACIÓ DE LA CADENA LOGÍSTICA A DOW CHEMICAL

“Vaig fer les pràctiques universitàries a Dow Chemical, on em van oferir la meva primera feina en una de les àrees de producció quan vaig acabar la carrera. Però jo volia entrar a l’àrea de materials. Vaig renunciar-hi per cursar un màster més centrat en tecnologia; si no, era molt difícil canviar a materials”

2007-2008

DIRECTORA GENERAL DE KRAUSS-MAFFEI ANDINA, BOGOTÀ

“Vaig buscar una empresa alemanya per fer el meu projecte de final de màster. Em vaig traslladar a Munic, on hi havia Krauss-Maffei, i mentre feia la tesi el director de negoci de Llatinoamèrica de l’empresa em va demanar que liderés el projecte d’obrir una oficina a Colòmbia”

“La  meva filla em va acompa-nyar a l’oficina el meu primer dia de feina com empresària”

“El projecte m’exigia habilitats que no tenia: comercials i de gerència. L’objectiu era deixar l’empresa molt ben establerta i sortir de pèrdues el primer any. Es va aconseguir”

2008-2015

DIVERSOS CÀRRECS A DOW CHEMICAL A BOGOTÀ I A TARRAGONA

“El 2014 vaig quedar embarassada de la meva primera filla. Va ser molt difícil fer encaixar el que jo necessitava amb el que necessitava l’empresa”

2015 - ACTUALITAT

INVERSORA DEL CLUB D’EMPRENEDORS I INVERSORS A ESADE ALUMNI

2016 - ACTUALITAT

FUNDADORA DE TALENT REVOLUTION I WISAR

“Vaig fundar Wisar, una plataforma que et troba treballadors disposats a treballar amb flexibilitat laboral. La idea va sorgir d’una frustració molt gran. Moltes companyes van patir situacions molt desagradables en l’àmbit professional pel fet de ser mares”

“El repte encara hi és: vivim en una cultura en què a l’empresari li costa molt no controlar els treballadors a través de la presència física”

2017 - ACTUALITAT

COFUNDADORA I DIRECTORA DE SITL CAPITAL

“Entre els trenta companys de l’MBA buscàvem un projecte que ens mantingués units. Així vam fundar SITL Capital, on financem empreses en fase llavor”

+ Detalls

Lliçons de vida

“La feina deixa de ser una càrrega quan el que fem està íntimament connectat amb el nostre propòsit de vida”

“Mai és tard per reconduir la nostra carrera a la recerca d’aquesta realització personal”

“A la feina, sobretot a les grans empreses, som prescindibles. A casa, en canvi, som insubstituïbles”

stats