TALENT
Emprenem 03/02/2019

El perfil: Roser Torras

Directora General del Grup GSR

Víctor Solvas
3 min
Roser Torras

Formació

1962-1973

EGB, BUP I COU A LES MONGES DOMINIQUES DE BARCELONA

“El meu grup era conegut com el de les bates brutes, perquè érem les més tremendes. Teníem missa a les sis del matí i sempre em quedava adormida, de manera que em passava trimestres sencers castigada”

1974-1977

ESCOLA D’INFERMERIA SANTA MADRONA

“Per a mi la infermeria era una passió. Ja tenia aquest esperit de cuidar la gent i m’ho vaig passar molt bé amb les pràctiques a la Clínica Bretón”.

“Recordo un dia que em vaig quedar atrapada a l’ascensor de la clínica amb una senyora a punt de parir. Jo estava en pràctiques i el metge, des de fora, em va haver d’explicar com atendre el part”

Torras és coneguda com ‘la Mamma’ dins del sector de la gastronomia. Un sobrenom que resumeix la relació que té amb xefs com Ferran Adrià i amb el qual diu que se sent identificada

Experiència laboral

1977-1987

INFERMERA, CLÍNICA DEXEUS

“El senyor Santiago Dexeus va ser el primer a crear un departament d’anticoncepció. Em va enviar a fer un curs sobre com col·locar diafragmes i, des de llavors, m’encarregava d’aquesta funció”.

“Estant d’infermera em vaig aficionar a la cuina. Durant la primera Mostra de Cuina de la Mercè vaig conèixer el propietari del Restaurant Reno, que em va acceptar com a aprenent. Però quan vaig decidir que m’hi volia dedicar va ser durant un viatge de tres setmanes al País Basc, aprenent a l’Arzak, a l’Akelarre de Subijana i a l’Arguiñano”

1990-1992

DIRECTORA COMERCIAL, COLLVERD

“Sempre he tingut un perfil molt comercial i aquesta etapa em va permetre conèixer el món de la restauració des del punt de vista del proveïdor”

1992-1994

GERENT, GRUP 25

“El 1992 el món de la restauració estava en plena davallada. Va ser llavors quan em va trucar el propietari de Ca l’Isidre i em va proposar ser gerent d’una cooperativa que reuniria els 25 millors restaurants de Barcelona”

“Vam aconseguir condicions amb bancs i proveïdors molt avantatjoses. Per a mi va ser com una universitat, perquè aprenia cada dia dels propietaris de restaurants com el Via Veneto, el Gaig o el Botafumeiro”

1994-ACTUALITAT

FUNDADORA I DIRECTORA GENERAL, GRUP GSR

“La idea era reunir diferents professionals, com ara advocats, dissenyadors o cuiners, per oferir els serveis als restaurants. El senyor Isidre Fainé, de La Caixa, ens deia que allò era tan innovador que no sabia si ens entendrien”

“A l’empresa [que es dedica a la promoció i comunicació de restaurants i a l’organització d’esdeviments gastronòmics] busquem la qualitat, encara que comporti altes despeses”

2008-ACTUALITAT

FUNDADORA I DIRECTORA, 7 CANÍBALES

“Llavors no hi havia blogs especialitzats en gastronomia i vam aconseguir donar a conèixer el sector d’una manera seriosa, sense frivolitats”

2009-ACTUALITAT

DIRECTORA, SAN SEBASTIÁN GASTRONOMIKA

“Per a mi aquest és el congrés dels cuiners. És una ciutat que respira gastronomia i des d’on han sortit tendències que han marcat el sector”

A la fotografia, amb els seus fills Pau i Marc Albornà. Malgrat la mort prematura del primer, Torras creu que, d’alguna manera la segueix acompanyant

+ Detalls

Lliçons de vida

“Quan va morir el meu fill Pau vaig passar mesos sense cuinar. Vaig entendre que no podia continuar així quan en Joan Roca va recollir el premi al millor restaurant i l’hi va dedicar. El Pau segueix estant aquí d’alguna manera i m’ajuda a ser millor persona”

“Per als cuiners les estrelles Michelin suposen reconeixement, projecció i un canvi en la facturació, però n’hi ha que s’hi obsessionen. Al final, hi ha d’haver restaurants per a tothom i per a cada ocasió”

stats