TALENT
Emprenem  /  Casos d'èxit 14/12/2019

El perfil: Rosa Paradell

Directora d’innovació i desenvolupament de negoci per al sector públic a Fundació i2CAT

Amelia Pijuan
2 min

Formació

1986-1990

BUP I COU A L’ESCOLA PROA

1990-1996

ENGINYERIA DE TELECOMUNICACIONS A LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA

“Quan vaig entrar a telecomunicacions les noies érem un 10% i actualment el percentatge és semblant. En aquest aspecte no hem avançat gaire, les vocacions científiques i tecnològiques són un tema que s’ha de treballar i, en especial, la part femenina”

2007-2008

MÀSTER EN ENGINYERIA I GESTIÓ DE LES ENERGIES RENOVABLES A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

2006-2010

DIPLOMADA EN CIÈNCIES EMPRESARIALS A LA UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA

Experiència laboral

1996-1998

ENGINYERA DE PROJECTES A EAISA

1998-2006

DIVERSOS CÀRRECS A RETEVISIÓN-AUNA-ONO

“Vaig acabar exercint com a gerent de suport a vendes del mercat majorista de telecomunicacions. Portava molt bé la pressió i la responsabilitat, però Retevisión va patir expedients de regulació, fusions... M’apassiona el que faig, però aquesta mateixa passió la porto a les coses negatives, i acomiadar algú és molt dur”

La música és una part intrínseca de la vida de Paradell, que canta a l’Orfeó Atlàntida d’Hostafrancs des de fa anys

“Em vaig adonar que la tecnologia per la tecnologia no tenia sentit. Sempre m’havia agradat el tema de les energies renovables i l’eficiència energètica, i en un moment en què l’economia estava en màxims i la fotovoltaica creixia a un percentatge anual brutal, la meva sòcia i jo vam muntar l’empresa”

2007-2011

FUNDADORA I CTO A ATHIS ENERGÍAS RENOVABLES

“Un mes després de muntar Athis, l’economia mundial es va estavellar i el sector pel qual havíem decidit treballar va desaparèixer. Vam reconfigurar l’empresa cap a l’eficiència energètica, però un dia vam haver de decidir si continuàvem o ho deixàvem córrer”

2010-2012

NEW BUSINESS PROJECT MANAGER A SECE

2012-2013

DIRECTORA DE SMART CITY EXPO WORLD CONGRESS A FIRA DE BARCELONA

“A Catalunya, les TIC són una eina de competitivitat. Hem d’apostar doblement per aquest sector. El dia a dia polític és molt intens, però tots els que som a l’ecosistema empenyem”

2014-2015

RESPONSABLE DE RELACIONS INSTITUCIONALS A SMART CITY BUSINESS INSTITUTE

2015-ARA

DIRECTORA D’INNOVACIÓ I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI PER AL SECTOR PÚBLIC A FUNDACIÓ I2CAT

“Volia tornar a assumir responsabilitats tècniques. A la Fundació i2CAT buscaven una persona que fes de traductora i intèrpret entre els investigadors i el mercat”

Els reptes i la incertesa de no saber què farà d’aquí un temps són dos al·licients per a Paradell. “Sempre he pensat que el meu infern seria córrer fent sempre voltes a un circuit”, explica

“Estem en un moment semblant al de la Revolució Industrial, quan ningú s’imaginava com es transformaria el món. Les tecnologies de què parlem avui habiliten nous casos d’ús disruptius”

Lliçons de vida

“M’he adonat que com menys coses fas, menys temps tens i més gran se’t fa la muntanya”.

“Hem de posar neurones per potenciar les vocacions científiques i tecnològiques, que la gent no percebi la tecnologia com una cosa tan difícil, perquè no ho és”

stats