El perfil

“La primera vegada que emprenia em vaig trobar el correu buit i em vaig espantar”

Raimon Recoder és responsable de màrqueting a Shares i cofundador de Deleito

3 min
Raimon Recoder

Formació

"La meva passió, ja des de petit, sempre ha sigut el món de l'empresa, sempre ho he portat a dins. En el meu primer viatge fora d'Espanya – vam anar a França en cotxe amb la família quan jo encara era un nen–, em vaig passar tot el trajecte fent veure que redactava contractes de compravenda. D'altra banda, a casa he viscut molt de prop el món del dret a través de la meva mare, que és advocada. Veure-la a ella estudiar la carrera de dret a distància mentre era petit m'ha inspirat molt i he volgut seguir el seu exemple".

"Ara mateix estic en un moment en què valoro molt l'estabilitat, perquè durant els últims anys no he parat quiet i necessitava abaixar el ritme. La vida va per etapes i, personalment, estic en un moment molt bo amb la meva parella i la meva família, Això també és gràcies a la feina: estic concentrat en dos projectes sòlids i que m'aporten molta visió de futur".

Vida personal

"Soc de Barcelona de tota la vida. Sempre m'ha agradat molt estudiar. De petit acostumava a treure molt bones notes, però sempre combinant- ho amb la vida social i familiar. Durant la meva infantesa, vaig estudiar als Escolapis de Sarrià, on bona part de la meva família també ha estudiat tota la vida i vaig seguir la tradició. Reconec que durant el batxillerat portava un ritme molt fort d'estudis i, fins i tot, em va costar molt gestionar els nervis i l'ansietat. Després vaig entrar a la Universitat Pompeu Fabra per estudiar administració i direcció d'empreses, entre el 2012 i el 2016, i vaig prendre'm la universitat amb més calma. Durant el primer curs d'ADE, vaig decidir apuntar-me també a dret a la UOC, i combinar- ho tot amb la feina. A més, a finals de la carrera vaig marxar a viure a fora, a Londres, durant mig any per acabar empresarials. Tinc molt bons records de l'etapa universitària: vaig conèixer gent d'arreu i vaig créixer molt com a persona".

Vida professional

"He treballat tota la meva vida, fent feines des d'entrenador de futbol, repartidor de sushi o xofer. Tot i això, quan vaig tornar de l'Erasmus a Londres vaig entrar a treballar a l'empresa MeQuedoUno, un portal espanyol dedicat a les ofertes. Amb el temps vaig arribar al càrrec de director de departament i vaig estar-hi tres anys, que em van servir per conèixer el món de l'empresa per poder emprendre jo mateix. El 2019 vaig cofundar Amano, una agència de comunicació corporativa, i en paral·lel, també vaig impulsar el Barcelona Startup Congress, amb la idea d'acostar- nos al món tecnològic. El novembre del 2021 vaig vendre l'agència Amano per ser el cap de màrqueting de l'aplicació Goin, on he estat fins a aquest setembre. Aleshores vaig fer el salt a director de màrqueting del sud d'Europa de Shares, una nova aplicació social per invertir. En paral·lel, he anat invertint i mentoritzant 'start-ups' a través d'AticcoLab i creant projectes propis, com el restaurant Deleito".

Lliçons de vida

"Recordo la primera vegada que vaig emprendre el meu primer projecte: vaig trobar-me el correu electrònic en blanc, ni un missatge. Em vaig espantar molt i pensava que potser m'havia equivocat, però poc a poc ens en vam anar sortint. Pot semblar una escena de pel·lícula, però és certa perquè emprendre és una aventura solitària i et sents en una muntanya russa".

"Amb el temps he après que, quan intentes arribar a tot arreu i estar al cent per cent en totes les àrees de la vida, és impossible fer les coses bé. El secret està en trobar l'equilibri just per anar dedicant temps a tot el que et demana atenció i saber relativitzar les emocions".

stats