El perfil

Noelia Márquez

Cofundadora i CEO de Venvirotech

2 min
Noelia Márquez

Formació

“Vaig viure tota la meva infància a Palma, d’on és la meva família, i vaig estudiar a les escoles de Santa Mònica i de Sant Josep Obrer. Quan tenia 17 anys, el 2006, vaig venir a Catalunya per estudiar enginyeria industrial; em semblava una carrera tècnica, però molt àmplia a la vegada. La universitat em va agradar. Tot i això, ho vaig deixar a l’últim curs per començar el meu primer negoci, perquè no m’ho podia combinar. Més endavant, el 2017, vaig fer una formació de Yuzz Santander a l’Euncet sobre emprenedoria”

Trajectòria professional

“De jove treballava en l’hostaleria a Mallorca. Després, durant la universitat, vaig treballar en una acadèmia de repàs i em va agradar tant que, als 23 anys, en vaig crear una amb la meva parella, anomenada Kubic. El negoci va créixer i el vam traspassar el 2017. Aleshores vaig entrar al món de les ‘start-ups’ i, juntament amb la meva sòcia, la Patricia Aymà, vam crear l’empresa de biotecnologia Venvirotech. Ara en soc la CEO i hem desenvolupat una tecnologia per produir bioplàstic mitjançant bactèries que s’alimenten de residus orgànics de companyies agroalimentàries”

Un èxit

“En l’àmbit professional diria que sentir que formo part d’un equip. Però en el personal escolliria la meva família”

Un fracàs

“Una vegada vaig muntar una empresa tèxtil que no va funcionar, i ara faria les coses molt diferents”

Lliçons de vida

“Amb el projecte de Venvirotech ens van rebutjar en una primera acceleradora de ‘start-ups’. Vam ser molt pesats per saber quins havien sigut els nostres errors i millorar-los per a les ocasions següents, i al final vam tenir èxit” “A l’hora d’emprendre vaig veure que m’agradaven els negocis, però vaig notar que em faltaven coneixements de finances. Tota la població en general necessita ajuda en aquest tema. També vaig descobrir que la burocràcia no és tan dolenta i que els inversors no són com els de les pel·lícules, poden ajudar-te i mentoritzar-te. Aprens més quan et porten la contrària”

El que més m’agrada

Una marca

“Soc molt poc de marques, realment. No sabria dir-ne cap perquè n’admiro moltes per la gestió que fan, però també els seus emprenedors”

Una sèrie

“M’encanten les sèries. N’he vist moltes, però ‘Vis a vis’ i ‘La Casa de Papel’, per posar-ne un parell d’exemples, em van agradar especialment”

Un 'hobby'

“Per desconnectar m’agrada molt sortir a caminar, sobretot al costat del mar. A vegades no me n’adono i em passa el temps volant. També m’estic iniciant en els esports aquàtics”

Una cançó

“Soc una mica atípica perquè sempre m’ha agradat molt el flamenc. M’encanta José Mercé, però últimament per treballar escolto Juan Luis Guerra, em dona bona energia”

Un llibre

“Em va agradar molt ‘L’ombra del vent’, de Ruiz Zafón. En l’àmbit empresarial recomano molt ‘Scaling up’, de Verne Harnish, que és un llibre per a emprenedors i que et fa treballar”

Una personalitat

“La figura d’Elon Musk em sembla fascinant professionalment i m’agradaria coneixe’l. Ara bé, a escala personal admiro la gent normal, la que supera obstacles i tira endavant”

stats