El Perfil

Montserrat Peidró-Insa

Directora general d’ALSO Cloud Spain

2 min
Montserrat Peidró-Insa

Formació

Els meus pares són catalans, de Barcelona, però per motius laborals van marxar cap al sud, a Alacant i Múrcia. Vaig viure per aquella zona fins als 17 anys, quan vaig venir a Barcelona per estudiar COU i entrar a la universitat. Tenia al cap que m’interessaven les telecomunicacions; aleshores creia que era una de les professions de futur i ho vaig tenir clar, encara que a casa meva no hi havia cap enginyer. Vaig fer la carrera a la UPC fins que el 1995 vaig marxar d’Erasmus a Alemanya i ja no vaig tornar.

Trajectòria professional

Mentre estudiava, vaig treballar com a professora en una acadèmia d’informàtica. Després, quan vaig marxar a Alemanya, vaig entrar de pràctiques a HP el 1997 a l’equip de tests i mesura. Vaig treballar a l’empresa 18 anys, passant per diversos rols fins a acabar com a directora de negoci en el departament d’arts gràfiques. Però el 2016 vaig tornar a Alemanya per gestionar una divisió dins una multinacional a Heidelberg. Finalment, fa dos anys vaig sortir-ne per crear la seu d’ALSO a Espanya, un majorista tecnològic europeu.

Montserrat Peidró-Insa practicant tir olímpic
Al Liceu

Un èxit

“Contra tot pronòstic, haver canviat de sector a la meva edat i amb un estatus jeràrquic ja consolidat dins una empresa”

Un fracàs

“Per por, no haver deixat la feina a HP abans. També no haver acabat els estudis de piano”

Lliçons de vida

“La cosa més important perquè una empresa funcioni bé, independentment del sector, és la seva gent. Cal empoderar els treballadors dels teus equips, creure-hi i compartir objectius comuns. Les persones poden ser un factor decisiu entre aconseguir l’èxit empresarial o patir un fracàs”.

“Hi ha molt de talent desaprofitat per la por. No s’han de prendre decisions per por de fracassar, sobretot si ets jove. Val més tirar-se a la piscina. Encara que no hi hagi aigua, ja en posaràs mentre hi caiguis. Em deien que era impossible fer un gir professional amb la meva edat i posició, però el vaig fer”.

El que més m'agrada
  • Una marca “Coca-Cola. Em fascina que sigui una marca que continuï sent vigent després de tant de temps, va més enllà de les generacions i se sap renovar”
  • Una pel·lícula “Hi ha moltes pel·lícules que m’agraden, però darrerament m’ha encantat ‘Spiderman: no way home’. Connecta diverses generacions”
  • Un hobby “Faig tir olímpic. T’oblides del món quan el practiques, perquè estàs molt concentrada, i és un esport molt bonic”
  • Una cançó “Abans tocava el piano i escolto molta música clàssica i jazz, però una cançó que sona cada matí a casa meva és ‘It’s a good day’ de Peggy Lee”
  • Un llibre “«Els 7 hàbits de les persones altament efectives» de Stephen Covey. És un llibre que ja té uns anys i és molt descriptiu, però sempre el recomano”
  • Una personalitat “La meva mare i el meu marit. Són persones del meu entorn que són pilars per a mi i per a casa meva”
stats