EL PERFIL

Mireia Trepat

Cofundadora de Freshly Cosmetics

2 min
Mireia Trepat

Formació

Soc d’un poble de la Noguera, Vallfogona de Balaguer, i vaig estudiar allà des de ben petita fins que vaig marxar cap a la universitat. Sempre m’havien agradat molt les ciències, especialment les matemàtiques, la física i la química. El 2009 vaig començar enginyeria química a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, ja que hi ha molta presència industrial en aquest sector. Després vaig fer un màster i un MBA per completar la meva formació”

Trajectòria professional

“Quan estudiava a la universitat vaig conèixer Miquel Antolín i Joan Miralles, amb qui després vam cofundar Freshly Cosmetics. Ens vam graduar el 2013 i, al sortir de la carrera, vam agafar camins diferents. Jo vaig entrar en una empresa química alemanya, però vaig veure que no m’acabava d’agradar perquè era un sector molt regulat. Ho vaig deixar i, juntament amb el Miquel i el Joan, vam començar a buscar un projecte per emprendre. El 2016 vam crear Freshly Cosmetics i en cinc anys hem crescut a un ritme vertiginós”

Un èxit

“Freshly. Moltes persones s’han unit a l’equip de Freshly, juntament amb els clients i els col·laboradors. És tot un ecosistema”

Un fracàs

“Tot el que ha passat m’ha portat on soc ara, però potser diria el no escoltar. A vegades hauria d’haver sigut més oberta de ment”

Lliçons de vida

“Vam emprendre sent molt joves, amb 25 anys, i a l’inici ens costava trobar suport per al projecte. Va ser frustrant i no ens prenien seriosament, però finalment un laboratori va acceptar la nostra proposta”. “El món evoluciona molt ràpidament i el que val per avui pot no funcionar demà. A vegades tendim a fer les coses per repetició perquè fins llavors s’han fet d’una manera concreta, però això ens pot fer perdre oportunitats”. “Sempre hem cregut que havíem d’apostar pel talent local i no ens vam plantejar emprendre a Barcelona. Ens hem quedat fora de la capital i a Reus també hem trobat el nostre camí”

El que més m’agrada

Una marca

“Diria Heura Foods, pel seu missatge rebel i la nova manera de consumir que promouen, una cosa que no ens plantejàvem fa uns anys. També m’agrada molt la marca suïssa On Running”


Una sèrie

“A Freshly tenim la tradició que, abans d’entrar a l’empresa, s’ha de veure la pel·lícula ‘El becari’, amb Anne Hathaway i Robert De Niro. Quan vam començar, aspiràvem a tenir aquelles oficines i dinàmiques d’equip”


Un ‘hobby’ 

“M’agrada molt llegir, no només novel·la, sinó també llibres de divulgació de tot tipus per aprendre una mica cada dia. A més, també m’agrada molt l’esport i surto a córrer”


Una cançó 

“Escolto cada dia el mateix: les cançons de Coldplay. Soc molt de repetir rutines i la veritat és que m’agrada molt la seva música, m’ajuda a concentrar-me”


Un llibre

“El llibre ‘El club de las cinco de la mañana’, de Robin Sharma, m’ha canviat la vida perquè, des que me’l vaig llegir, aplico tot el que hi diu i he adaptat el meu ritme vital. Ha suposat un canvi radical i em va agradar molt”


Una personalitat 

“No tinc ningú en concret com a referent, però m’agraden molt les persones que fan divulgació i que traslladen coneixement, siguin del sector que siguin”


stats