Perfil

“Tenir la millor idea de negoci no significa poder construir la millor empresa”

Casandra Vicente, cofundadora d’Oshun (la Seu d’Urgell, 1993)

2 min
Casandra Vicente

Entre la Seu d'Urgell i Barcelona

Casandra Vicente va néixer a la Seu d’Urgell l’any 1993, ciutat on va viure tota la infantesa amb la seva família des de ben petita. “La meva arrel és la muntanya i estimo molt el Pirineu”, admet. Vicente explica que, malgrat néixer en un indret al qual està tan arrelada, va tenir clar que volia acabar en una gran ciutat com Barcelona: “Sempre havia pensat que necessitava poder anar a una ciutat més gran per viure més experiències i, sobretot, per estudiar”. Vicente va optar per cursar els estudis de publicitat i relacions públiques en un centre adscrit a la UB entre els anys 2011 i 2015. Després va fer un màster en màrqueting digital i xarxes socials a IM Digital Business School. Tot i que Vicente va escollir els seus estudis sense una vocació clara, reconeix que només acabar la carrera “va tenir molt clar que s’havia de centrar en el màrqueting digital perquè era el futur” i va entrar en el món d’internet i les xarxes.

Casandra Vicente

Marxar a l'estranger amb Google

Mentre estudiava, Vicente va començar a treballar al departament de promoció econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell com a pràctiques de la universitat. Després, però, va entrar en el món de les agències de comunicació i màrqueting. “Vaig estar tres anys, entre el 2014 i el 2017, en diversos projectes i empreses, una d’elles el Grup Sant Eloi d’Andorra”, explica Vicente. A l'acabar el màster, però, va entrar a treballar a Google i va marxar a Dublín, Irlanda: “Al principi treballava per a Google ajudant les start-ups a iniciar-se en estratègies de màrqueting a la plataforma, però després vaig acabar gestionant clients grans al mateix Regne Unit i Irlanda com Ikea”. Malgrat això, Vicente reconeix que va ser una experiència complicada, sobretot en els inicis, ja que “era un repte molt exigent, tant per la feina com per l’idioma”. Vicente va viure a Dublín cinc anys fins que, el 2022, va marxar de la companyia.

Casandra Vicente

Tornar a casa i emprendre

Amb la irrupció de la pandèmia, Vicente va optar per tornar a Barcelona. “Vaig aconseguir agafar l'últim vol que va sortir de Dublín cap a Catalunya, i passar la pandèmia aquí em va fer replantejar moltes coses”, declara. Tot i viure aquí de nou, continuava teletreballant per a Google a distància i va decidir acabar deixant la feina. El 2022 va cofundar Oshun, una plataforma similar a Booking o Airbnb però en el món del body art: “Em vaig fer el meu primer tatuatge amb 14 anys i aquest món sempre ha estat una manera d’expressió personal. No hi havia cap servei així al sector en tot l’Estat, així que ens hi vam llançar de cap”. Ara, segons apunta Vicente, els reptes són incorporar la tecnologia en aquest món, per exemple amb NFTs, i continuar creixent perquè “es tracta d’un mercat amb molt potencial on gairebé no s’ha invertit amb projectes així”.

Lliçons de vida

“Emprendre com a tal sona a una experiència bucòlica, bonica i de superació personal, però la realitat és que no és per a tothom. Arrisques part del teu patrimoni i hi ha moments en què et planteges si et val la pena continuar o no, ja que no estàs guanyant diners i no saps com pagaràs les pròximes factures. És cert que en el món privat es pot trobar finançament, però sempre hi ha unes condicions o interessos, i potser caldria més inversió pública. En la major part de les vegades, tenir la millor idea de negoci no significa poder construir la millor empresa o ser el millor emprenedor”.

stats