Perfil

Mayte Corbinos: "Soc molt de deixar-me portar, també en els negocis"

L'empresària, nascuda a Barcelona el 1974, ven suplements nutricionals basats en aigua de mar

3 min
Mayte Corbinos

Formació

“Vaig néixer a Barcelona en una família molt treballadora, la meva mare era peixatera i el meu pare encarregat d’obres. Vaig ser la primera de la família a anar a la universitat i vaig estudiar administració i direcció d’empreses a la Universitat Autònoma de Barcelona entre els anys 1992 i 1996. M’havia plantejat estudiar medicina, però des de petita havia tingut aquest interès pel món de l’empresa i vaig acabar escollint ADE. En paral·lel, sempre m’havia agradat molt el món internacional i la idea de marxar fora, i amb 12 anys me’n vaig anar a Irlanda i després vaig estudiar idiomes, també. El 2005 vaig estudiar un MBA a la Thunderbird School of Global Management, que és a Arizona, perquè volia tenir una experiència internacional. Posteriorment m’he centrat a estudiar temes de nutrició per poder conèixer bé el sector i també algunes formacions en economia circular i màrqueting digital a l’hora d’emprendre”.

Vida personal

“Quan em van trobar que tenia el virus d’Epstein-Barr pensava que no era veritat perquè jo em trobava bé de salut. Aleshores, parlant amb metges, vam descobrir que no havia notat els símptomes gràcies a l’aigua de mar que feia anys prenia pel meu compte. Per això vaig decidir crear una marca que fabriqués tots els suplements que m’havia de prendre cada matí”.

“Viure a tants països i desenvolupar-me tant personalment com professionalment a l’estranger ha estat una experiència interessant. Al final et trobes sola en moltes situacions, com quan vaig ser mare als Estats Units, on només tenia el meu marit, i això t’ajuda a conèixer-te a tu mateixa i fer-te valdre en situacions difícils. Conciliar en aquest context és molt difícil, però t’has de crear una xarxa de suport pel teu compte”.

mayte i nens

Vida professional

“En sortir de la carrera vaig entrar a treballar al departament de logística de HP a Sant Cugat. Més tard, l’any 1998, vaig passar a l’equip de màrqueting de la companyia en l'àmbit internacional i el 2000 vaig marxar a viure a Alemanya per continuar treballant a HP. El 2006, però, vaig entrar a treballar a Nike als Estats Units, gestionant la marca per al mercat llatinoamericà. El 2009, quan estava vivint a Portland, vaig crear una marca per fabricar sangria allà i vam guanyar l’Annual Angel Oregon Investor Conference, va ser tota una experiència. El 2015 vaig marxar a viure a Dubai, on vaig exercir de dissenyadora d’interiors fins al 2018. Aleshores vaig tornar a viure a Barcelona i em van descobrir que tenia el virus d’Epstein-Barr. Gràcies a això em vaig interessar per temes nutricionals i vaig cofundar Blue Ocean Nutrition, on creem suplements nutricionals basats en aigua de mar. El 2021 vaig rebre el premi Dona TIC, també estic vinculada al grup de dones inversores WeRockCapital i he fet de mentora d'empreses emergents per a Acció”.

CCV 212

Lliçons de vida

“Si una cosa és difícil, a vegades és perquè no ha de ser. Soc molt de deixar-me portar, també amb els negocis, i si és part de la teva missió de vida, funcionarà. En canvi, si intentes forçar una idea i no ets coherent amb el que dius o el que fas, no arribaràs enlloc”.

“Després de passar per grans empreses, ara amb el meu propi negoci intento tenir molt present el que vaig aprendre: els valors de la companyia i la seva missió són essencials, tant en els seus processos diaris com en l’estratègia empresarial. A vegades les empreses emergents no tenen aquesta base sòlida i es desvien dels seus principals objectius, perden el focus”.

Un èxit

“Poder conciliar la vida familiar amb l’emprenedoria”.

Un fracàs

“Quan vivia als Estats Units, em vaig treure el certificat per fer submarinisme, però les aigües estaven gelades i no vaig poder arribar mai a fer el bateig”.

stats