El perfil

Manel Sort

CEO i cofundador de G4AL

2 min
Manel Sort

Formació

“Soc de Tàrrega i de petit sempre m’havia agradat molt la informàtica. Amb setze anys tenia un grup de música i a l’estiu vaig voler anar a fer una gira amb amics per Europa perquè no tenia gaire clar què volia estudiar. Tot i això, al final em vaig decantar per la informàtica i vaig anar als Salesians de Sarrià per estudiar una FP sobre això. En acabar, també vaig començar allà la universitat per estudiar robòtica industrial i, posteriorment, vaig fer un màster de videojocs a la Universitat de Westminster el 2004”.

Trajectòria professional

“L’any 1999 vaig marxar a Madrid per treballar com a programador en una empresa de jocs d’ordinador. Després vaig anar al Regne Unit: primer per treballar a Codemasters i més tard a la companyia de videojocs Asylum Entertainment com a cap de programació. El 2005 vaig tornar a Barcelona i vaig entrar en una altra ‘start-up’ de videojocs. Al cap de dos anys vaig passar a l’estudi Digital Chocolate creant jocs d’èxit per a telèfons i tauletes, però el 2012 vaig convertir-me en director de King a Barcelona, on vam desenvolupar el Candy Crush. Actualment, soc CEO de la companyia G4AL, on creem videojocs amb tecnologies com els tokens”.

Manel Sort al Gamelab Mobile Barcelona de 2018

Un èxit

“Haver ajudat a fer créixer el sector dels videojocs a Catalunya i veure fins on ha arribat ara”

Un fracàs

“No saber escalar bé els negocis. És complicat i n’he après a base d’errors”

Lliçons de vida

“Un ha de treballar sempre en àmbits que controli, ja que això reduirà molt els riscos que es prenen en els projectes. En el meu cas, tenir coneixements tecnològics i de gestió ha sigut una bona combinació perquè, si només hagués sabut una part, després no hagués pogut veure errors de l’altra banda”.

“Amb el Candy Crush vam arribar a facturar un milió d’euros al dia, però sempre ho vaig viure igual que la resta de projectes. Al final, moltes vegades aquests grans èxits ja no depenen de tu, sinó de les persones en qui confies per gestionar els teus equips”.

Manel Sort a Costa Rica
El que més m’agrada
  • Una marca “Diria Apple durant l’època de Steve Jobs. Trobo que Jobs va ser molt bo a l’hora de voler innovar i resoldre necessitats a gran escala amb la tecnologia”.
  • Una sèrie “Sempre he trobat interessant el programa de ‘Brain Games’, ja que em sembla molt curiós aprendre com funciona el cervell humà”.
  • Un ‘hobby’  “La música sempre m’ha agradat molt i, de tant en tant, encara faig alguna cosa. Tot i això, també gaudeixo dibuixant i fent activitats en família”.
  • Una cançó “M’agrada molt Nirvana com a grup de música perquè m’impressiona com, a base de simplificar com tocaven la guitarra, van poder crear un estil propi que semblava més complex”.
  • Un llibre “L’any 2005 vaig fer un intercanvi de cases i vaig descobrir el llibre ‘Seven habits of highly effective people’ de Stephen Covey. Costa de llegir, però inclou principis interessants”.
  • Una personalitat  “Steve Jobs. Se li poden fer moltes crítiques, però la seva figura ha tingut un gran impacte social i en el món de la tecnologia”.
stats