TALENT
Emprenem  /  Casos d'èxit 03/11/2019

El perfil: Laura Urquizu

CEO de Red Points

Amelia Pijuan
3 min
Laura Urquizu

Formació

1982-1985

BUP AL COL·LEGI FRANCÈS SAN CERNIN. PAMPLONA

1985-1986

COU A WEST HARTFORD COM A ESTUDIANT D’INTERCANVI. CONNECTICUT, ESTATS UNITS

«Els meus pares diuen que em van enviar als Estats Units per la meva insistència. Sempre he sigut molt llançada, tenia moltes ganes de sortir d’Espanya i l’experiència va ser una immersió total: no hi havia internet ni mòbils»

1986-1991

CIÈNCIES ECONÒMIQUES A LA UNIVERSITAT DEL PAÍS BASC. BILBAO

«Tenia molt clar que volia ser periodista perquè era molt curiosa i m’agradava molt escriure i explicar històries. Però el meu pare, a qui sempre he fet bastant de cas, em va fer canviar d’idea»

Experiència laboral

1991-1996

AUDITORIA SÈNIOR I CONSULTORA A ARTHUR ANDERSEN

«Vaig entrar a treballar a Arthur Andersen en temes financers d’auditoria, però en poc temps vaig virar cap a l’àmbit de transformació digital. La consultora va tancar anys després pel frau d’Enron. És un exemple de com la manca d’ètica pot acabar amb una empresa»

Urquizu amb el seu marit, el qual va conèixer als Estats Units, i els seus fills. “Soc molt familiar, m’agrada molt anar a la muntanya amb la meva família i els meus amics”, explica

«Aquest primer contacte amb temes de transformació digital a Arthur Andersen va ser decisiu en la meva vida. Tota la meva carrera professional ha pivotat al voltant d’aquest sector»

2002-2008

DIRECTORA D’ORGANITZACIÓ, TECNOLOGIA I IMMOBILITZAT - SUB DIRECTORA GENERAL ADJUNTA A CAJA NAVARRA

2008-2012

DIRECTORA DE CAPITAL LLAVOR I NEGOCIS EMERGENTS A CORPORACIÓN CAJA NAVARRA

«El director general del banc em va oferir dirigir el fons de capital risc Eurecan, especialitzat en inversió en empreses tecnològiques. En aquell moment ja hi havia moltes ‘start-ups’ interessants a Espanya, i en especial a Barcelona, com Grup Intercom, Edreams o InfoJobs»

«Eurecan va injectar fins a 60 milions d’euros a ‘start-ups’ espanyoles. A partir d’aquell moment, vaig iniciar una relació molt intensa amb Barcelona»

Es considera una persona curiosa i valenta. “Moltes vegades analitzava oportunitats i pensava: el risc és enorme, però l’oportunitat també. I m’hi llançava”

«Amb 35 anys ja havia cobert moltes fites. Vaig córrer en tot, tant en la vida professional com en la personal. Però penso que al final es tracta d’estar en el lloc adequat en el moment adequat, i no tenir por dels canvis»

2012-2014

ASSESSORA D’INVERSIÓ PER COMPTE PROPI

«A finals del 2011 vaig deixar Eurecan i l’empresa. Durant la crisi financera, el grup va redirigir la seva estratègia cap al nucli del negoci, però jo ja em sentia molt atreta per l’ecosistema tecnològic. Durant uns anys vaig assessorar diferents grups d’inversió i vaig formar part del consell d’administració de diverses companyies, a més d’invertir a títol personal en algunes ‘start-ups’»

2014-ACTUALMENT

CEO DE RED POINTS

«Vaig conèixer els fundadors de Red Points, Josep Coll i David Casellas, en una de les convocatòries de BStartup de Banc Sabadell. Mesos després em van oferir liderar el seu projecte contra la pirateria en línia. Només eren deu persones, un embrió del que seria. Però vaig pensar que l’equip i el projecte valien la pena»

«Quan sou deu a l’equip, decideixes i executes l’estratègia. Quan l’empresa creix i guanyes capacitat d’atreure talent, has d’aprendre a delegar i confiar en els teus directius. Cal paciència i tranquil·litat»

+ Detalls

Lliçons de vida

«Contractar un directiu per la seva experiència no és el més adequat. L’experiència es pressuposa, és necessari contractar persones que siguin capaces de fer que altres persones es moguin»

«Qualsevol cosa que facis té dies increïbles i dies molt difícils. Per tant, val més que els dies bons compensin. Sempre que m’he trobat davant alguna cosa que m’aportava menys del que em costava fer-ho, he fet un canvi»

«No soc ni de blancs ni de negres, soc molt fan dels grisos. Amb l’edat vas guanyant flexibilitat, t’ajuda a entendre millor les persones que tens davant»

stats