El perfil

Judit Cubedo

CEO i cofundadora de GlyCardial Diagnostics

2 min
R JCubedo GlyCardial

Formació

La meva mare és de Barcelona i el meu pare és de Castelló, però vaig néixer a Madrid i hi vaig viure fins als 12 anys. Després vaig venir a viure a Barcelona, on vaig fer els estudis en una escola anglesa, l’Oak House. Més tard vaig entrar a la Universitat de Barcelona per estudiar biologia sanitària entre el 2000 i el 2005, perquè sempre havia volgut estar en contacte amb el món de la medicina. Tot i això, posteriorment també he estudiat un MBA a La Salle el 2018 i he fet altres formacions complementàries

Trajectòria professional

Mentre estudiava vaig fer pràctiques en un laboratori clínic i no em va acabar d’agradar. Aleshores vaig decidir centrar-me en la recerca i vaig fer la tesi doctoral entre el 2006 i el 2012 a l’Institut Català de Ciències Cardiovasculars, per trobar marcadors que permetessin detectar de manera precoç la isquèmia cardíaca. En acabar vaig continuar com a investigadora fins al 2017, quan vaig cofundar GlyCardial Diagnostics portant al món de l’empresa el que havia començat a l’Institut de Recerca de Sant Pau.

Judit Cubedo

Un èxit

“Ser una persona valenta i atrevir-me a perseguir els meus objectius, tant en l’àmbit personal com en el professional”

Un fracàs

“Crec que hauria d’haver començat a emprendre abans, si ho penso amb perspectiva“

Lliçons de vida

“Jo venia de la recerca científica i no tenia una visió general de que passava al món de l’empresa. Quan vaig voler començar amb la meva companyia hi havia molts conceptes que ni em sonaven i trobo que a les carreres científiques potser s’haurien de plantejar, perquè no saps mai quan els pots necessitar“.

“A algú que comença a emprendre li diria que es plantegi tots els escenaris possibles, perquè els imprevistos passen, i que escolti les opinions de tothom. Encara que en aquell moment no ho sembli, amb el temps poden agafar rellevància i tenir tot el sentit del món, perquè les opinions de gent d’altres sectors sempre enriqueixen els projectes“

El que més m'agrada
  • Una marca “No soc gens de marques. Admiro molt emprenedors del món de la salut, ja que és un sector molt regulat i complicat, però que sempre busca aportar solucions”
  • Una sèrie “És una sèrie molt coneguda, però ara mateix estic bastant enganxada a ‘This is us’ i la recomano molt”
  • Un 'hobby' “El que més em fa desconnectar és ballar, m’encanta. També intento passar temps amb la meva parella i anar en bici junts els caps de setmana”
  • Una cançó “M’agrada la música des de ben petita, com la música afroamericana i la salsa, però últimament m’animo amb ‘Bam Bam’, de Camila Cabello i Ed Sheeran”
  • Un llibre “Un de negociació que em van recomanar a mi mateixa, que es diu ‘Never split the difference’, de Christopher Voss, un exnegociador de crisis de l’FBI”
  • Una personalitat “Moltes persones del meu entorn m’inspiren molt, des de científics que comencen al món empresarial fins al meu propi equip, de qui aprenc cada dia, o la meva família”
stats