El Perfil

Judit Anido: “Per emprendre t’han d’agradar la incertesa i els reptes”

CEO i fundadora de Nuage Therapeutics

2 min
Judit Anido

Formació

La meva família és d’origen gallec i van emigrar als anys cinquanta i seixanta a Barcelona, on vaig néixer. Sempre m’han agradat les ciències i entendre com funcionen les malalties. Quan vaig acabar l’institut, vaig començar la carrera de matemàtiques i allà vaig veure clar que volia estudiar biologia. Ho vaig fer a la Universitat de Barcelona entre el 1995 i el 2000. Al cap d’alguns anys, entre el 2010 i el 2012, vaig marxar als Estats Units per fer-hi un MBA a la Universitat de Duke.

Trajectòria professional

Quan vaig sortir de la universitat em vaig dedicar a la recerca científica i, entre el 2000 i el 2006, vaig fer la tesi doctoral a l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron. Després vaig fer un postdoctorat al mateix lloc fins al 2010, i allà vaig veure que realment volia traslladar aquest coneixement als pacients i al món de l’empresa. El 2012 vaig cofundar Mosaic Biomedicals, una companyia centrada en el desenvolupament de fàrmacs per al càncer. Després de vendre-la el 2020, ara soc CEO i cofundadora de Nuage Therapeutics, una empresa que també treballa per crear fàrmacs dirigits a dianes terapèutiques.

Lliçons de vida

“Emprendre no és per a tothom. És dur i és molt intens perquè t’hi has d’implicar molt personalment, no deixa de ser un projecte propi. Però això no és ni bo ni dolent, perquè t’ha d’agradar la incertesa i és un repte constant”. “En el meu cas, la pandèmia em va afectar bastant. En aquell moment estava en plenes negociacions des de casa per vendre la meva anterior empresa a dues grans firmes, i al mateix temps totes les altres esferes, com la vida social i l’oci, van desaparèixer. Vaig perdre aquell equilibri i, tot i que professionalment va ser un èxit, no vaig poder gaudir el moment”

Un èxit

“Haver aconseguit un equilibri entre totes les facetes de la meva vida: la professional i la personal”

Un fracàs

“Molts, però no els considero un error perquè són experiències d’aprenentatge”

El que més m’agrada
  • Una marca “La pastisseria japonesa Takashi Ochiai. M’agrada molt el menjar asiàtic i fan uns dolços diferents. Vaig conèixer els fundadors i és un projecte molt cuidat, únic i artesà”
  • Una sèrie “La sèrie ‘Friends’ és molt coneguda, però per més que la vegi sempre em fa gràcia, aporta energia positiva i parla del valor de l’amistat”
  • Un 'hobby' “M’agraden molt els esports, sobretot els d’equip. També m’agrada estar a l’aire lliure i ja fa uns quants anys que jugo a vòlei platja”
  • Una cançó “Escolto música molt diferent segons cada moment. Per exemple, m’agrada la Shakira i tinc un record molt maco d’un concert seu a Bogotà amb les companyes del màster”
  • Un llibre “Haig de reconèixer que mai m’he enganxat a un llibre com a tal, però quan estudiava m’agradava molt llegir sobre ciència i genètica”
  • Una personalitat “No soc gaire de crear referents únics perquè crec que pot ser contraproduent idealitzar algú. En canvi, sí que m’inspira molt la gent del meu voltant que fa coses exemplars”
stats