El perfil

Juan Morera, un empresari precoç entre el motor i la bici

Fundador de Moma Bikes

2 min
Juan Morera

Formació

"Vaig estudiar als Jesuïtes de Sarrià. Quan vaig acabar l'institut, vaig entrar a l'UPC per estudiar enginyeria Industrial, especialitzat en disseny mecànic, entre el 1993 i el 1998. El meu pare era mecànic de cotxes i jo sempre he sigut molt apassionat del motor, per això vaig decidir fer una carrera així. Al mateix temps sempre havia tingut un esperit emprenedor: ja als disset anys vaig muntar un negoci d'importació de cotxes, que combinava amb els estudis, i em vaig iniciar en la venda online per Ebay a finals dels noranta".

Trajectòria professional

En acabar el grau, vaig treballar cinc anys a una empresa dins la UPC de responsable de formació. Més tard, vaig fer d'enginyer al sector ferroviari i al sector aeronàutic, on m'hi vaig quedar un temps. En paral·lel, sempre havia anat tenint els meus negocis al marge de la meva feina principal, fins que al final el 2003 un d'aquest, Moma Bikes, va créixer molt i vaig acabar deixant la feina com a enginyer. Ara sóc el fundador i CEO de Moma Bikes, una de les marques més rellevants de venda de bicicletes online".

Al Dakar d'aquest any

Un èxit

“La visió amb la venda online, anant sempre un pas endavant i amb noves idees”

Un fracàs

“No haver cregut en mi mateix en algunes ocasions”

Lliçons de vida

“A l’hora d’escalar una empresa, cal cuidar-la bé i mimar-la, sense exposar-se massa. Algunes companyies agafen clients grans, però després et pot sortir malament la jugada si aquest tanca l’aixeta. A vegades convé ser conservador tant amb els clients com amb els proveïdors”.

“Fa molt de temps que vam identificar la immediatesa com un punt clau en la venda online. Els que s’han fet amos de la logística, també ho són de l’e-commerce perquè com a consumidors comprem per la rapidesa. Als petits els costa més, però poden aspirar a ser botigues online de nínxol”.

El que més m’agrada
  • Una marca “Decathlon. M’agrada molt com obren la porta de pràctiques esportives al gran públic, i tenir accés a certs esports abans era molt més complicat”
  • Una sèrie “Diria ‘House’. També he seguit algunes sèries més actuals com ‘Joc de trons’, però el personatge de House m’agradava molt”
  • Un hobby “Els cotxes i participar en curses, tant en circuit com en tot tipus de terrenys. Aquest any he fet el meu primer Dakar amb la meva dona de copilot”
  • Una cançó “Soc seguidor de pocs grups, la veritat, però soc molt fan de Guns N’ Roses i en concret de la cançó ‘Sweet child O’ mine’”
  • Un llibre “Ara amb els fills tinc poc temps per llegir, però un llibre al qual em vaig enganxar molt fa uns anys va ser ‘El senyor dels anells’, de J. R. R. Tolkien”
  • Una personalitat “M’agrada molt el cas d’Inditex, d’Amancio Ortega. És un referent, veure l’imperi que ha creat... Ens queda molt lluny poder fer res similar”
stats