El perfil

Jose Manuel Villanueva

Cofundador de 011h i Privalia

2 min
José Manuel Villanueva

Formació

“Vaig néixer a Barcelona i d’adolescent vaig estudiar al Tècnic Eulàlia. Sempre vaig tenir clar que em volia dedicar als negocis, tot i que no sabia exactament de què. Quan era petit, el meu pare tenia un hotel a les Rambles i d’ell vaig veure de primera mà com portar una empresa i el tracte pròxim amb la gent. El 1994 vaig entrar a Esade per estudiar empresarials i l’últim any de carrera vaig passar-lo a l’estranger, entre els Estats Units i París. Mentre estudiava també vaig fer pràctiques a HP”

Trajectòria professional

“Amb 22 anys vaig marxar a treballar a Madrid, a la consultoria Bain & Company, on vaig aprendre molt d’estratègia empresarial. Vaig ser-hi fins al 2002, quan vaig anar cap a Vigo per ser el director de New Balance a Espanya, que aleshores era una empresa petita aquí. El 2006 ho vaig deixar per cofundar Privalia, ja que volíem importar el model Vente-privee, que ja funcionava en altres països d’Europa. El 2016 vam vendre Privalia i amb el meu soci hem creat 011h, una constructora sostenible i innovadora”

Un èxit

“Soc una persona molt pròxima a la meva gent. Tinc bons amics, una gran família i una parella fantàstica. Estimo molt el meu entorn”

Un fracàs

“A Privalia vam cometre errors, però no me’n penedeixo perquè forma part del joc i n’hem après molt”

perf

Lliçons de vida

“Podria haver tingut una millor conciliació entre la feina i la vida personal. Amb diferència, és l’aspecte que podria haver millorat en la meva carrera. He tingut l’oportunitat de tenir molt èxit professional i generar impacte, però realment la meva vida personal se n’ha ressentit, fins fa poc”

“Sona a tòpic, però no vull arribar als setanta anys i pensar que hauria d’haver viscut la vida d’una altra manera. M’agradaria poder mirar enrere i estar tranquil per haver liderat la meva vida. Som uns privilegiats per naixement i hem de contribuir a millorar el món liderant les solucions d’avui”

El que més m’agrada

Una marca

“New Balance i Patagonia. Són empreses compromeses i responsables amb un esperit positiu en sostenibilitat, visió a llarg termini i valors”


Una pel·lícula

“Per exemple, ‘Pulp fiction’. Em sembla una obra mestra i me n’agraden el sentit de l’humor i el surrealisme. També ‘Mar adentro’ perquè porto Galícia al cor”


Un 'hobby'

“M’agrada molt córrer. M’aporta molta tranquil·litat i equilibri, igual que llegir”


Una cançó

“Últimament escolto molt ‘René’, de Residente. És autobiogràfica i m’agrada molt, i, amb distància, crec que comparteixo alguna cosa del que expressa”


Un llibre

“Hi ha un llibre brasiler molt maco, ‘Mi planta de naranja lima’, de José Mauro Vasconcelos. El Brasil també significa molt per a mi i em recorda quan hi vam llançar Privalia”


Una personalitat

“Sincerament, els meus pares. Estic agraït per com han sigut com a figures paternes, i són una gran inspiració per a mi, juntament amb la meva parella”

stats