El perfil

Jordi Agustí

CEO de Waynabox

2 min
Jordi Agustí

Formació

De petit vaig viure a Barcelona, però al cap d’uns anys vaig traslladar-me amb la família a Olesa de Montserrat. Vaig continuar estudiant a la ciutat, i a la universitat vaig fer enginyeria informàtica i multimèdia a La Salle entre els anys 2000 i 2006. En aquell moment m’interessava tant la tecnologia com la part creativa, i això em va permetre explorar els dos camps i realment em va agradar molt. Més tard vaig fer un postgrau a EADA sobre màrqueting i producte, i també una titulació en metodologies àgils.

Trajectòria professional

Durant la carrera vaig treballar en un departament d’investigació de la universitat. Després vaig entrar en una empresa de prototipatge el 2006. Al cap d’uns mesos vaig marxar a Londres un any i mig, on vaig estar en una companyia de desenvolupament de software. Més tard vaig tornar a Barcelona com a CTO de la plataforma de ‘podcasting’ iVoox, on vaig estar entre el 2008 i el 2013. Aleshores vaig anar a València a la llançadora de ‘start-ups’ Lanzadera, on donava suport als productes digitals. Allà vaig conèixer el Pau Sendra, fundador de Waynabox, d’on ara soc el CEO des del novembre del 2019.

Un èxit

“Haver sobreviscut a la pandèmia amb una ‘start-up’ de viatges i poder estar remuntant ara”

Un fracàs

“Fa uns anys vaig crear un projecte personal que no va funcionar per falta de finançament“

Lliçons de vida

“En el món de les ‘start-ups’ sempre diuen que és important executar de manera ràpida i barata. Jo, per la meva experiència, diria que és cert menys en la part de l’equip, perquè aquí és on has d’invertir tot el temps necessari. Només així en podràs trobar un de bo i gent que t’acompanyi“

“Durant la pandèmia, a Waynabox no hem parat i hem fet moltes coses. Al final el covid ens va donar l’espai i el temps per poder provar noves acciones que abans no podíem implementar. Ens vam haver de reinventar molt: tot l’equip aportava idees i les provàvem sense impediments”

El que més m'agrada
  • Una marca “M’agraden molt les hamburgueses, així que escolliria Goiko. És una empresa que ha crescut molt últimament i de la qual soc consumidor”
  • Una sèrie “Diria ‘The handmaid’s tale’. És una sèrie que parla d’un futur distòpic i és una mica angoixant, però et fa reflexionar i té algunes connexions amb la realitat”
  • Un hobby “En el meu temps lliure intento viatjar molt, he estat a 22 països. També intento escapar-me a la muntanya quan puc i, en el dia a dia, jugo als escacs per desconnectar”
  • Una cançó “Sempre m’ha emocionat ‘In my secret life’, de Leonard Cohen, sobretot per la seva veu. També diria ‘Pale blue eyes’, de The Velvet Underground, ja que em recorda quan vivia a Londres”
  • Un llibre “Ara estic llegint ‘Antifrágil’ de Nassim Nicholas Taleb. L’any passat vaig llegir ‘El gen egoísta’, de Richard Dawkins, que em va semblar molt interessant i el recomano molt”
  • Una personalitat “M’agrada molt el cinema i admiro Tarantino. Crec que és un gran director i els seus diàlegs a les pel·lícules converteixen coses molt salvatges en quotidianes”
stats