El perfil

Javier Fondevila

Cofundador de Holded

2 min
Javier Fondevila

Formació

“He viscut tota la vida a Barcelona. De petit, quan pensava en una professió per a quan fos gran, sempre deia que volia ser un “creador de negocis” per agafar empreses i fer-les créixer, encara que no fos una feina en si. Tenia ganes de participar en el procés creatiu i organitzatiu d’un negoci, així que de jove ja vaig emprendre i no vaig tenir temps de plantejar-me què volia fer. No tenia clar què estudiar i el 2006 vaig escollir dret a la UPF per influència familiar, tot i que no vaig acabar la carrera”.

Trajectòria professional

“Mentre estudiava, feia esquí freestylede manera amateur, i entrar en aquell món em va portar a crear la marca de roba Philpark el 2009. Va ser la meva primera empresa i, des d’aleshores, no he treballat mai per a ningú. Vam tancar la companyia oficialment el 2016 i vaig començar amb una altra idea. En aquell moment veia que no hi ha cap software de gestió de negocis que em satisfés i, després de conèixer el meu soci, vam desenvolupar el projecte junts fins a arribar a fundar Holded”.

Javier Fondevila esquiant
Javier Fondevila

Un èxit

“Haver fet totes les coses que he fet perquè m’agraden de debò”

Un fracàs

“Als inicis, no haver escoltat aquells que em deien que em focalitzés en un objectiu”

Lliçons de vida

“Quan comences a emprendre, estàs tu sol o amb un soci. No tens distraccions, així que tens una capacitat productiva brutal. Després, però, quan una companyia comença a escalar, tot es complica. En aquest moment és vital centrar-se en el que realment és important, el teu negoci, perquè si no el repte s’anirà fent més gran”.

“M’agrada estar en contacte amb nous emprenedors i sempre procuro aconsellar-los que tinguin un objectiu molt clar i que sigui com més senzill millor. Crear el teu propi projecte ja és prou difícil com perquè un mateix se’l compliqui. Tot el que es pugui simplificar del teu negoci, fes-ho, perquè les complicacions externes ja apareixeran”.

El que més m’agrada
  • Una marca “És molt típica, però escolliria Apple. És una marca que m’ha canviat la vida, hi soc molt fidel i és una font d’inspiració en molts aspectes”.
  • Una pel·licula “ Interstellar. És una pel·lícula espectacular en molts aspectes i té una banda sonora molt bona. A més, crec que aconsegueix captar i transmetre molt bé el concepte de l’Univers”.
  • Un hobby “Ara mateix dedico les estones que puc al golf. És un esport que es practica en un entorn agradable i m’ajuda a desconnectar, però també és molt mental”.
  • Una cançó “Realment el que sempre escolto són les recomanacions setmanals de Spotify, així sempre trobo novetats. Un grup que m’agrada i admiro és Daft Punk”.
  • Un llibre “No acostumo a llegir gaires llibres, sinó que m’agraden formats més curts i digitals. Entro a Twitter, llegeixo i m’informo”.
  • Una personalitat “No soc una persona d’ídols, però hi ha molta gent que m’inspira en les petites coses del dia a dia. Tot i això, potser diria Steve Jobs”.
stats