El perfil

Guillem Viladomat

CEO de Durcal

2 min
Guillem Viladomat 01R

Formació

“Tota la meva família és d’Andorra i de petit vaig estudiar a l’escola pública d’allà. Un cop vaig acabar l’institut, vaig anar a estudiar administració i direcció d’empreses a l’Institut Químic de Sarrià a Barcelona. Sempre m’havia cridat l’atenció el món empresarial i vaig tenir-ho molt clar, potser perquè ho havia vist a casa amb el meu pare. Vaig fer la carrera entre el 2006 i el 2012 i en tinc un bon record, però el món universitari em va desil·lusionar una mica perquè el vaig trobar allunyat del que realment m’agradava”

Trajectòria professional

“Mentre estudiava vaig fer pràctiques en companyies multinacionals i vaig veure que no lligaven amb mi. Només sortir de la universitat ja vaig fundar la meva primera empresa, Alpify, amb 23 anys. Era una eina tecnològica de geolocalització que es va convertir en una aplicació líder de rescats, tot i que el model de negoci va ser complicat. Al final vam parar el projecte i, cap al 2019, vam pivotar amb una altra idea, però amb el mateix equip. Actualment soc CEO de Durcal, un servei de GPS per a gent gran que viu sola”

Un èxit

“Que el meu equip tingui una vida personal plena mentre forma part del nostre projecte”

Un fracàs

“Molts. Quan vam crear Durcal, originalment es deia Safe365 i no era el nom adequat”

Lliçons de vida

“A l’hora d’emprendre, hi ha hagut persones que m’han ajudat, però també és cert que vivim en un entorn empresarial nou on som la primera generació del món tecnològic. Malgrat la bona voluntat, s’ha d’anar amb compte amb els consells perquè no hi ha dues trajectòries iguals i no hi ha receptes universals”

“Soc una persona que té l’error molt integrat. Hi ha gent que no s’equivoca mai, però perquè no pren riscos. Cap decisió és perfecta i, quan dubtes de quin camí agafar i hi dones moltes voltes, sovint veus que allò que implementes té errors igualment. A vegades t’has d’equivocar per adonar-te realment de la solució”

El que més m’agrada
  • Una marca “Tot i que no en tinc cap, m’agraden molt els cotxes antics i especialment els Porsche. Trobo que, encara que passin els anys, els clàssics continuen sent bonics”
  • Una pel·lícula “La meva pel·lícula preferida és ‘Forrest Gump’. Sempre m’ha encantat i, per més cops que la vegi, al final hi acabo descobrint nous matisos”
  • Un 'hobby' “M’agrada molt la muntanya, esquiar sobretot. Suposo que és part de mi perquè soc andorrà”
  • Una cançó “Escolto molt Bob Marley. M’agrada la seva música, continua sent vigent per a les noves generacions i transmet bones sensacions”
  • Un llibre “Recomano ‘Blitzscaling’ de Chris Yeh. Explica una manera d’escalar empreses ràpidament i també aprendre dels errors”
  • Una personalitat “Els meus avis. Van arribar a Andorra sense res i se’n van sortir molt bé. Sempre m’han agradat les persones que aconsegueixen créixer des de zero”
stats