El perfil
Emprenem 18/12/2021

Fernando Falgás

Director gerent de Comansi

2 min
Fernando Falgás

Formació

“Vinc de família de naviliers, dedicats a la marina mercant. El meu pare és d’Alacant, però va obrir una oficina a Londres per al seu negoci i tant jo com els meus germans hi vam néixer. Després vam tornar a viure a València, on vaig estar 27 anys i on vaig estudiar ciències econòmiques i empresarials durant els anys vuitanta. Des de petit tenia clar que volia dedicar-me al món empresarial. Més tard, el 1992, vaig marxar a Harvard a fer un postgrau, ja que sempre havia volgut estudiar fora i millorar el meu anglès”

Trajectòria professional

“La meva primera experiència laboral va ser al departament de màrqueting d’Hasbro Iberia. Vaig estar-hi cinc anys, però després vaig marxar a estudiar als Estats Units. Al tornar vaig passar per l’equip de màrqueting de Foster’s Hollywood entre el 1993 i el 1995. Després vaig anar a Saragossa per treballar també en màrqueting, però en una empresa de joguines. Aquí vaig entrar en el sector i ja m’hi vaig quedar. El 1998 vaig crear el grup de puericultura i joguines BB Aventurero, que va derivar en altres empreses. El 2009 vam comprar Comansi, de la qual ara soc el director gerent”

Un èxit

“En l’àmbit professional he pogut créixer sempre positivament malgrat alguns fracassos”

Un fracàs

“A vegades un s’equivoca en la selecció de les persones amb qui col·labora en els projectes”

Lliçons de vida

“Comansi era una marca històrica de joguines, però els seus propietaris ja eren grans i hi vam veure una bona oportunitat de negoci. L’empresa ha evolucionat amb nous tipus de joguines i a mi m’ha rejovenit”

“Ara vivim en un entorn molt canviant i els pares també són més exigents amb les joguines que volen per als seus fills. El sector de les joguines es veu afectat tant per les baixades de la natalitat com per les crisis econòmiques, però les vendes no tenen per què baixar si els nens t’escullen a tu”

El que més m’agrada

Una marca

“Admiro molt la gent que fa podcasts i que transmet els seus aprenentatges per ajudar a créixer els altres. Per exemple, escolto el podcast ‘Kaizen’, de Jaime Rodríguez de Santiago”


Una pel·lícula

“Recentment he vist ‘El buen patrón’, de Fernando León de Aranoa, i m’ha agradat molt. Al final també parla d’un empresari i és molt divertida”


Un ‘hobby’ 

“Soc corredor de mitges maratons. Just ara m’he posat l’objectiu de córrer una marató el desembre del 2022, així que tinc un any per preparar-me”


Una cançó

“M’agrada molt escoltar Radio3 i Radio Clásica. Hi posen uns tipus de música que m’inspiren”


Un llibre 

“Podria dir-ne molts, però recomano ‘El infinito en un junco’, d’Irene Vallejo. Parla de com són d’interessants els llibres i la seva història, justament”


Una personalitat

“Diria Bill Gates, ja que dedica part de la seva fortuna a causes com l’erradicació de malalties. Té un enfocament filantròpic que m’agrada molt”

stats