El perfil

Enric del Pozo

CEO i fundador de Tekman

2 min
Perfil

Formació

“Vaig néixer a Barcelona però vaig viure tota la vida a Badalona amb la família. Vaig anar a una escola de primària a Montgat i l’any 2001, després de fer BUP, vaig començar dret a la Universitat de Barcelona. Sincerament, vaig estudiar aquesta carrera perquè no em volia tancar cap porta i m’agradava la idea de poder exercir. Em va encantar aprendre dret i em va ensenyar el valor de la constància, però no em va agradar després en el món laboral, em va semblar la professió més grisa del món”.

Trajectòria professional

“Abans d’acabar la carrera vaig marxar a Austràlia, on vaig estar viatjant per la costa: la meva passió és el surf i vaig estar pensant què faria. Quan en vaig tornar, el 2007, vaig acabar la carrera i vaig fer un gir cap al màrqueting. Fins al 2010 vaig treballar al departament d’internacional d’un grup de restauració i vaig viatjar molt. Però després vaig voler crear un projecte propi. La meva tieta em va introduir en el món educatiu i després vaig incorporar a la companyia la meva germana, i entre tots dos hem tirat endavant el projecte de Tekman”.

Un èxit

“El tàndem empresarial que he fet amb la meva germana. És un mite, això que no es pot treballar en família”

Un fracàs

“No fitxar les persones adequades, perquè alenteix la velocitat de la companyia”

Lliçons de vida

“Ara que tinc una companyia pròpia m’he adonat que una marca no és res, una marca pot caure el dia de demà. Grans marques han desaparegut perquè hi ha hagut una mala gestió al darrere, no hi ha hagut les persones adequades o amb el talent suficient, i això ho és tot”.

“Hi ha gent que neix molt definida, sabent què vol fer des de ben petit, però crec que és important tocar diversos pals i provar coses diferents. S’ha de tenir una visió àmplia a l’hora de gestionar i emprendre, així tens menys por de les coses perquè et sents més còmode fora de la teva àrea de confort i t’atreveixes més”.

El que més m’agrada

Una marca

“Patagonia. Vaig llegir un llibre fa poc sobre el CEO de la companyia, i la filosofia de marca que hi ha al darrere m’agrada molt”

Una pel·lícula

“M’agrada molt Braveheart des de petit, pel seu esperit rebel i inconformista, i perquè té una bona banda sonora. I com a sèrie m’encanta Breaking Bad

 Un ‘hobby’

“M’apassiona el mar i això m’ha permès viatjar molt, i practico windsurf i surf. El mar sempre hi ha sigut en la meva vida”

 Una cançó

“Diria Damien Rice, amb una cançó que es diu Elephant. M’ho poso molt per treballar perquè m’agraden les coses tranquil·les”

Un llibre

“Em va marcar molt Siddharta de Herman Hesse, perquè parla de la saviesa, del sentit de la vida i de la recerca de la felicitat. Aquesta mena de llibres m’agraden molt”

Una personalitat

“El meu pare. Sempre he admirat molt la seva capacitat de treball i el seu optimisme, preferiria passar més temps amb ell que conèixer algú nou”

stats