El perfil

"De dilluns a dijous a Londres i tots els caps de setmana a Sant Antoni de Calonge"

Pere Pérez, fundador i CEO de Metacampus (Parets del Vallès, 1975)

3 min
Pere Pérez Ninou, cofundador y CEO de Metacampus.

Estudis i establiment a Londres

Pere Pérez va néixer a Parets del Vallès l’any 1975, ciutat on es va criar durant tota la seva infantesa. “El meu pare tenia una empresa de construcció i la meva mare portava una botiga d’esports. Jo crec que, gràcies a veure’ls a ells amb els seus petits negocis, sempre vaig tenir aquesta inquietud a dins per treballar pel meu compte”, recorda. Pérez explica que, un cop acabat l’institut, va entrar a l’escola de negocis Eserp per estudiar un grau que combinava coneixements d’ADE, relacions públiques i màrqueting. Malgrat que combinava les classes amb una feina a una fàbrica als matins per pagar-se els estudis, Pérez admet que té un bon record de la seva etapa universitària: “Alguns dels meus companys han acabat sent grans amics i persones amb les quals he treballat durant tota la meva carrera”. Durant el darrer curs, però, Pérez va marxar a estudiar a la Stafforshire de Londres, on es va acabar establint i s'hi va quedar deu anys.

Pere Pérez Ninou.

Carrera professional i tornada a Catalunya

“Quan vaig marxar a Londres, pensava que sabia anglès, però no era així i vaig començar treballant fregant plats en una cuina”, explica Pérez. Amb el temps, va passar a treballar de cara al públic a la cantina de l'edifici on hi havia el Daily Telegraph i, gràcies a un client del restaurant, va aconseguir unes pràctiques al conegut diari. Més tard, va començar a fer classes de català a un empresari del món digital que tenia una casa a la Catalunya del Nord i, a través d’aquesta amistat, va arrencar la seva trajectòria professional: “Ell tenia curiositat per aprendre català, però amb el temps ens vam fer amics, em va ajudar amb el meu currículum i vaig acabar entrant en una agència digital”. Segons diu Pérez, en aquella agència va fer tot el recorregut fins a ser director d’operacions de la companyia, van fer escalar una empresa del grup i, després de vendre-la a Google, va decidir tornar a Catalunya. “Vivia de dilluns a dijous a Londres i tots els caps de setmana venia en avió a Sant Antoni de Calonge; vaig estar quatre anys vivint entre les dues ciutats cada setmana”, afirma.

Emprenedoria i innovació

En tornar a Barcelona, Pérez va optar per aprofitar tots els contactes que havia fet durant els seus anys a Londres i crear una agència digital que, amb seu a Barcelona, atenia clients internacionals. “Quan vam començar, la nostra primera oficina estava en un passadís d’una sala d’assaig de teatre a Badal”, reconeix. El 2013 va fundar Visyon, una companyia dedicada a les experiències immersives i de la qual va ser CEO fins al 2021. Tal com explica Pérez, volien entrar en el món de la innovació i van començar a crear aquest tipus d’experiències per a grans empreses com Samsung, el Banc Mundial, Royal Caribbean o Nike: “Vam crear el primer showroom del sector a Espanya i ens dedicàvem a investigar i aportar noves tecnologies com la realitat virtual a companyies que volien descobrir-les”. La pandèmia, però, va afectar fins al 85% del seu negoci i, el 2021, Mediapro va comprar l'empresa. Després d’una etapa a Mediapro, Pérez va emprendre de nou el 2022 amb Metacampus, una start-up de formació sobre economia virtual.

Lliçons de vida

 “Als qui emprenen, els diria que no fossin tan kamikaze com ho he sigut jo. El més important és la gent que t’envolta. Has de cuidar molt el teu entorn i amb tota la gent que et relaciones perquè després seran ells els que et cuidaran a tu. El talent humà i el seu compromís són la raó real de per què les coses tiren endavant”.

“La gent ha d’entendre que la formació ha de formar part del seu dia a dia, cal estar actualitzant-se constantment. La teva habilitat per aprendre és tan important com els coneixements que ja tens i estem veient com l’automatització i la intel·ligència artificial ja són un repte per molts llocs de feina en el futur”.

stats