El perfil

Cristina Aleixendri

COO i cofundadora de Bound4blue

2 min
Cristina Aleixendri

Formació

“He viscut i estudiat durant tota la meva infància a Barcelona. Al llarg de la meva vida he passat per tota mena d’escoles: des de concertades i religioses fins a públiques. Sempre pensava que voldria estudiar medicina perquè em passava moltes hores als hospitals amb els meus avis i admirava molt els metges, però al batxillerat, el 2009, vaig canviar d’idea. Una professora em va dir que tenia un talent especial per les matemàtiques i la física, així que vaig acabar estudiant enginyeria aeronàutica a la UPC fins al 2014”

Trajectòria professional

“Em vaig independitzar als 20 anys i vaig treballar de moltes coses per guanyar-me la vida, com ara cuidant nens o en un departament tècnic de la universitat. Al final de la carrera vaig sumar-me a un projecte aeronàutic de dos companys d’una altra promoció que al final s’ha acabat convertint en la nostra empresa, Bound4blue, fundada el 2014. Fabriquem veles rígides perquè els vaixells de càrrega puguin moure’s amb el vent i consumir menys combustible. Hem portat al present una idea dels fenicis”

Un èxit

“Quan vaig entendre que la vida no era com me la imaginava. La vida canvia i m’agrada aprendre dia a dia”

Un fracàs

“Els errors són aprenentatges i potser he pres decisions que ara no faria, però no canviaria qui soc”

Lliçons de vida

“Quan et donen premis i reconeixen la teva feina tothom es pensa que és un camí preciós, però la realitat no és així. Com a societat, a vegades posem l’emprenedoria per sobre de tot, com si altres alternatives no fossin igual de bones o no meresquessin reconeixements”

“El sector naval és molt tradicional. Al principi ens va costar fer arribar la nostra tecnologia, però és un canvi necessari. A més, el covid ha accelerat la digitalització del sector i les polítiques de sostenibilitat perquè fa guanyar eficiència als vaixells, així que el mercat s’ha consolidat, però encara queda molt per fer”

El que més m’agrada

Una marca

“Moltes! L’empresa de carn vegetal Heura, la marca de roba Bimani, que és espanyola i té una fabricació local, o si no també els sabons sòlids Inuit, també fets per una noia catalana”

Una pel·lícula

“Veuria ‘El llibre de la selva’ cada dia, pel bon rotllo que transmet. També m’agraden ‘Cadena de favors’ i ‘Intocable’, i ‘Joc de trons’ com a sèrie”

Un ‘hobby'

“Abans de començar en l’aeronàutica vaig formar-me en pastissera i vaig treballar-hi. Fer cursos de pastisseria m’agrada molt, però també qualsevol altra activitat creativa”

Una cançó

“Per donar-me energia escolto Extremoduro, però també m’agraden molt cançons com ‘Gitana hechicera’ de Peret o ‘I will survive’ de Gloria Gaynor”

Un llibre

“Doncs ‘Anestesia’, de Viveka Redmond, que va de com les persones adormim els nostres sentiments. També ‘¿Dónde vamos a bailar esta noche?’, de Javier Aznar, o ‘El año del pensamiento mágico’, de Joan Didion”

Una personalitat

“La meva mare i la meva germana. També m’agradaria conèixer Sylvia Earle, una oceanògrafa i biòloga que ha sigut pionera en moltes coses i va guanyar el premi Princesa d’Astúries”


stats