El perfil
Emprenem 13/11/2021

Carles Marcos

Director general de Qonto Espanya

2 min
Carles Marcos

Formació

Vinc de família de científics, el meu pare és metge i la meva mare és biòloga, però jo vaig decidir dedicar-me al món de l’empresa. Encara que al batxillerat m’atreien les matemàtiques, vaig optar per ADE perquè em va semblar el més versàtil. El 2010 vaig entrar a Esade, on vaig estudiar fins al 2014. Durant aquells anys vaig marxar d’intercanvi a Xangai i a Munic, on vaig fer pràctiques. Aquestes experiències em van obrir els ulls, especialment per veure el creixement del món asiàtic i adquirir noves perspectives.

Trajectòria professional

Durant les pràctiques vaig veure el món de les multinacionals i de les ‘start-ups’. Al sortir de la universitat el 2014 vaig entrar a la consultoria estratègica treballant a Nexe Group i vaig conèixer de prop el sector financer i de l’automoció. El 2016 vaig marxar a Londres per treballar a GoCardless, una altra ‘start-up’ de ‘fintech’. A finals del 2019, però, vaig decidir unir-me a Qonto, un neobanc per a empreses i autònoms, i vaig marxar a París. Ara soc el director general de la companyia per a Espanya.

Un èxit

“En l’àmbit personal, haver creat la meva família. Professionalment, diria que tornar a casa per obrir una oficina local després d’anys a l’estranger”

Carles Marco

Un fracàs

“Molts. El més recent és el meu nivell de francès, que és molt dolent tot i haver viscut a França”

Lliçons de vida

“En el món de l’empresa no s’ha de donar mai res per fet. Quan tens una idea de negoci, el més important és validar-ho tot i estar a prop dels teus potencials clients. Sembla molt bàsic, però a vegades et trobes amb models empresarials basats en adquirir usuaris sense límit i que després no acaben sent sostenibles”

“Miro enrere i hauria d’haver sigut més atrevit. Em considero una persona molt prudent, però aquest punt d’atreviment et beneficia quan ets jove. Moltes vegades tendeixes a amagar-te darrere de l’ordinador, però aprens més quan t’arrisques. En les reunions d’empresa han de parlar més els joves, i els veterans només intervenir per corregir“

Carles Marco
El que més m’agrada

Una marca

“El Barça. És la marca a la qual he sigut més fidel i en soc un gran aficionat. Malgrat els mals moments, em transmet molts valors i sempre l’he seguit des de l’estranger”


Una sèrie

“M’agrada molt ‘Friends’. Encara que s’hagi acabat fa anys, a casa la seguim veient molt amb la meva parella, em serveix per desconnectar”


Un ‘hobby’ 

“Intento fer esport quan puc. M’agrada jugar a pàdel, futbol, esquiar… De fet, abans feia esgrima. També soc molt aficionat als jocs de taula”


Una cançó

“Doncs ‘Thunder Road’, de Bruce Springsteen. He anat a molts concerts seus i sempre et fa sentir connectat amb la música. Des que he tingut el meu fill, també ‘Trepitja fort’, de Lax’n’Busto”


Un llibre

“La saga de Harry Potter. És el llibre que més m’ha obsessionat des de petit i que més m’ha canviat la vida, va ser una autèntica febre”


Una personalitat

“Lee Kuan Yeu, el fundador de Singapur. Va ser capaç de convertir una regió de la península de Malàisia en el centre financer del continent”

stats