EL PERFIL

Bernardo Hernández

CEO de Verse

Irene Riart
3 min
Bernardo Hernández

Formació

“Vaig viure a Salamanca fins als 17 anys, quan vaig marxar a Madrid. De petit hi va haver moltes coses que em van influir, una d’elles la pel·lícula ‘Wall Street’. No portava gens bé l’anglès, però volia viure en aquell món. Vaig aconseguir unes beques i vaig anar a Madrid per estudiar administració d’empreses a Icade. Després vaig marxar als Estats Units per fer un màster en finances al Boston College. Vaig tenir molta sort i em vaig quedar treballant a Wall Street, com la pel·lícula que havia vist de petit”.

Trajectòria professional

“Durant els 90 vaig treballar en dos fons d’inversió als EUA, on vaig veure la sortida a borsa d’Amazon i Yahoo. El 1999 vaig tornar a Espanya i amb Jesús Encinar vam crear Idealista. El 2005 vaig entrar a treballar a Google Espanya i dos anys després vaig anar a la central a San Francsico, on vaig ser director mundial de tots els seus productes de consum. El 2013 vaig marxar a Yahoo per ser director general de Flickr. Ho vaig deixar al cap de dos anys per tornar a Espanya altre cop i, després d’invertir en Verse, en soc el CEO des del 2017”.

Lliçons de vida

“Crec que aquí hi ha hagut molta urgència per desenvolupar l’ecosistema tecnològic i empresarial, per assemblar-nos a Silicon Valley, que s’ha venut massa el concepte d’emprenedor. Hi ha molta artificialitat, que no és bona per al mateix ecosistema perquè es mantenen de manera no natural projectes i emprenedors que realment no ho són. En el fons, això és molt semblant a la selecció natural: un producte és bo si és capaç d’aconseguir capital que el financi i clients que l’utilitzin. Si això ho forces, després aquestes empreses no tenen existència pròpia per continuar en el mercat, i això és un perill”.

Bernardo Hernández

Un èxit

“Estic especialment orgullós de la icona de Google Maps. És una de les primeres coses que vaig fer a San Francisco i ara s’ha convertit en un símbol universal de la geolocalització”

Un fracàs

“N’he tingut molts, gairebé tants com encerts, o més. Però diria no haver-me assegut a parlar més quan he tingut problemes, em podria haver estalviat molt de temps”

El que més m’agrada

El que més m’agradaUna marca

“Apple, perquè han sabut combinar producte i marca d’una manera brillant. És el producte de Steve Jobs, però ho han combinat amb la marca d’una manera única en la història”.

Una pel·lícula

“Agafaria ‘Amadeus’, perquè em va agradar molt. Parla de l’angoixa que sent la gent enfront dels genis, de la injustícia de les raons perquè els genis són genis. És una cosa que veiem també dia a dia”.

Un ‘hobby’

“M’agrada molt tocar el piano. No el toco gaire bé, la veritat, i gairebé sempre toco el mateix. Però em relaxa molt. Quan tinc temps, m’agrada la música clàssica i tocar el piano”.

Una cançó

“Escolliria una ària que es diu ‘Lascia ch’io pianga’ de Händel. La vaig conèixer a la pel·lícula ‘Farinelli’, que parla d’un ‘castrato’ que va estar a la cort espanyola durant el segle XVII”.

Un llibre

“Hi ha un llibre de Nassim Taleb que vaig descobrir fa vint anys que es diu ‘Fooled by randomness’. És petit, però fantàstic. Parla de com ens passem la vida intentant controlar la realitat, quan estem en mans de la sort”.

Una personalitat

“Hi ha una persona que vaig conèixer poc en una sola ocasió, i és Steve Jobs. M’hauria agradat treballar amb ell, sabent que segurament no ho hauria passat bé. Era un visionari del mercat”.

stats