El perfil

Anna Boldú

Cofundadora i CEO de Platanomelón

2 min
Anna Boldú

Formació

“Durant la meva infància vaig estudiar a Granollers, al costat de Llerona, on vivia, fins que vaig acabar l’institut. Després, el 2002 vaig entrar a la universitat per fer administració i direcció d’empreses a Esade, on em vaig graduar el 2007. Sempre ho havia tingut clar i volia especialitzar-me en màrqueting. A casa veig veure la part de negoci del meu pare, però l’emprenedoria de la meva mare. Recordo l’etapa universitària molt intensa, amb molta feina, però també la vaig disfrutar molt”

Trajectòria professional

“Mentre estudiava vaig fer pràctiques a Bacardí. Vaig graduar-me el 2007 i després em van trucar perquè em quedés a l’empresa. Vaig estar-hi fins al 2013 treballant en la part de marca, innovació i màrqueting. Quan vaig tancar l’etapa vaig fer de ‘freelance’, tenia algunes idees però cap acabava de quadrar. Després vaig conèixer els meus socis i vam veure un nínxol: crear una nova forma d’entendre la sexualitat, i vam decidir crear Platanomelón el 2015, un moviment social, una marca de joguines eròtiques i d’e-commerce líder a Espanya”.

Un èxit

“Haver construït una companyia amb una personalitat forta i autèntica. Tenim una visió molt clara del que volem fer”

Un fracàs

“Molts. Però en tot allò en què ens hem equivocat, ens ha fet més forts i millors”

Lliçons de vida

“El més sorprenent de Platanomelón és la nostra manera de comunicar i la nostra passió a l’hora de trencar tabús i educar, cosa que ha fet de l’empresa un moviment social. Tenim més de dos milions de seguidors a les xarxes i és una de les comunitats del sector més grans del món. Tot això es deu a la nostra vocació per democratitzar la sexualitat”. “Emprendre sempre té moments d’alts i baixos, el risc sempre existeix. Però s’ha de ser conscient, anar a poc a poc i no córrer més del que et puguis permetre. Cal donar ànima als projectes i tenir una visió que millori el teu entorn, perquè això es trasllada a tota l’empresa“

El que més m’agrada

Una marca

“M’agrada molt Cocunat. És una de cosmètica creada per una emprenedora i que té molt ben treballada la sostenibilitat, la comunicació i l’ànima del projecte”

Una sèrie

“Una de ciència-ficció, ‘The handmaid’s tale’, però que moltes vegades m’ha deixat sense respiració perquè malauradament i en molts casos no està tan lluny de la realitat”

Un ‘hobby’

“Abans de ser mare era sobretot el ioga, i ara estic intentant reprendre’l. Però per desconnectar de la feina jugo amb el meu fill”

Una cançó

“Et diria ‘Nuvole bianche’, de Ludovico Einaudi. Em poso aquesta cançó per treballar i em porta molta energia i concentració”

Un llibre

“Doncs ‘¡Entérate!’. És un llibre que hem escrit des de Platanomelón sobre educació sexual per a joves d’entre 14 i 18 anys”

Una personalitat

“Whitney Wolfe Herd. Va ajudar a crear Tinder, però li van prendre el títol i va acusar l’apli d’assetjament sexual. Després va crear Bumble, una plataforma de cites pensada per a dones”


stats